« Отговор #3734 -: Apr 25, 2025, 16:15 »
> Голяма работа, че не ги били вдигнали, ми им дали пропуск и разрешение да си развяват коня.
Ами да, има разлика, и е факт че пишеш наизуст. Същп, опитах се д ати обясня, че САЩ във Финландия няма "да си развяват коня", понеже страната е малко по-различна от това което явно си представяш.
> Предполагам знаеш, какъв беше отговора на Русия?
Отговорът на Русия още в самото начало, преди Финландия да влезе в НАТО беше: "Когато видим финландски войник на границата, ние виждаме приятел. Когато видим НАТОвски войник, за нас той не е приятел".
> Че ще засилят позициите на армията си в района.
Да засилват, квато и армия и техника да им е останала (знам, че сега ще има вой колко велика е руската армия).
> Знаеш причината за конфликта в Украйна.
> Всеки вече е наясно, че войната беше провокирана.
Да, не е било безпричинно, но да засягаме ли интимния въпрос: "това ли е правилния отговор" (да, знам че сега ще има вой за укрофашистите).
> Не претендираш, че искаш мир и в същото време да се подготвяш, все едно искаш война. Не трупаш оръжие.
Както ти казах многократно, именно това прави Финландия сама от има-няма 70 г. А оня в Кремъл дето не иска граница с НАТО, сега се сдбоди със 1300 км. Невероятен стратег (да, знам че сега ще има вой колко е мъдър Путин, знам, че ви е кефи).
> Никой не отиде да води преговори.
> Логично е с това да започнат, нали?
Тук съм напълно съгласен с теб. Трябваше да има преговори, преговори и преговори. Ако ще Украйна да загуби някаква територия, да я вземат Руснаците и после -- кой от къде е.
> Значи имат друга цел.
поживем увидим