« Отговор #5968 -: Днес в 07:46 »
4096, бакъп не съм правил, но и да бях, файда йок в случая- смених старото дъно на офисната машина с друго, малко "по-ново", което ми изпадна от подарен стар комп. Линукса си разпозна хардуера и си тръгна без проблем директно от стария хард, но уиндоуса умря.
Ремо, проблема е само с едни специфични .пдф заявления на общината, наблъскани с някакви скриптове вътре, всичко друго се подписва нормално под линукс. Тия заявления са правени да ги чете и подписва адобе. То адобе тръгва с виното, ама не вижда КЕП-а, така и не можах да го оправя тоя проблем. Доколкото четох из нета, разработчиците на окуляра имат някакъв напредък по въпроса, но още няма пълна функционалност. Всичко останало, което ми трябва за работата с КЕП, без значение къде се подписва- локално, или в уеб, си работи, само заради тези кирливи заявления на общината държа и седмица.
На втория въпрос- и щайгата ми е стара, и дистрибуцията е стара, но вършат необходимата ми работа, пък аз не пипам нещо, което работи. Признавам си, че мързелът е голям фактор- не ми се занимава с инсталации. Веднъж пробвах ъпдейт на дистро, за по-лесно уж, омазаха се бая неща. Това за софтуера, а от нова стационарка изобщо нямам нужда, защото за служебната работа ми стига съвсем скромна машина, а линукс работи прилично на всякакви стари щайги, особено като му сложа и LXDE. И за мен е излишен разход да купувам нова стационарка от магазина.