Ами аз доизносвам телефоните на жената. Китайчоци, хубавей, ксиоми и т.н. Не са лоши апарати, но на третата година батерията им кляка. Тя си взема нов, аз вземам нейния стар и почвам да му търся батерия из нета, да го ползвам- работи си, проблема е просто в батерията. Че бил стар, не ми дреме, стига да работи, трябва ми само за телефония и някакви месинджъри от сорта на телеграм и вайбър. В ибей не съм търсил батерии, наистина, нямам акаунт там. Само за сегашния хубавей (P9 Lite) намерих оригинална (да, знам че звучи забавно

) китайска батерия на производителя, и си държи 2-3 дена втора година. За предишните намирах само заместители, дето се вика, менте на китайчока, и издържаха по година и нещо, преди да клекнат и те.
И оттам ми дойде мисълта и за батериите на колите.
П.П. На китайските телефони се сменят- да, с малко зор, и гледаш някое клипче преди това, как се разглобява, но инфо има и дотук съм се справил със смяната на батериите на три телефона. Вече за разни айфони и самсунгове не знам. Вкъщи ползваме китайчоците и ни осигуряват достатъчно ниво на функционалност (телефония, разни вайбъри, телеграми).
Разбира се, за колата нещата ще стоят много по-сложно, освен цената на нова батерия, ако я има, едва ли и някой от нас ще може да си я смени сам, с часовникарски отвертки на кухненската маса

П.П.П. На жената ксиомито вече кляка, но като си купи нов, стария ще го тикна в някое чекмедже, евентуално по-нататък да го ползвам, защото сегашния ми (бивш неин) хубавей П9 Лайт си държи все още 2-3 дни с втората оригинална батерия и нямам причини да го сменям.