Автор Тема: Зелена сделка: за и против  (Прочетена 93523 пъти)

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 8475
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Re: Зелена сделка: за и против
« Отговор #870 -: Mar 02, 2026, 17:28 »
Сигурно в Huffman Estate.
Активен

MB - ECS G41T-M2; CPU - INTEL Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz; Fan - Intel BOX; Memory - Kingston HyperX 2X2 GB; Video - Intel G41; HDD - Seagate 1TB SATAIII; SB - Realt ek HD Audio; DVD-RW - SONY DVD-RAM; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller 1 Gbps; PSU - Fortron Gold80 500Watt APFC; Monitor - LG 1600X900

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 5276
    • Профил
« Последна редакция: Mar 02, 2026, 17:49 от remotexx »
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9134
    • Профил
« Отговор #872 -: Mar 02, 2026, 22:19 »
Ние си нямаме такава карта, защото при нас такова замърсяване няма.  ;D

Сега, не разбрах, става ли чешмяната вода при теб за пиене или не?
По разни клипове съм виждал американци да си наливат вода от чешмата, но не съм сигурен, дали наистина я пият.

И като спомена бутилираната вода, малко се съмнявам, че и тя е без замърсители.
Поне при нас водата в бутилките не става.
Изследвали сме така, а и колеги са ми споделяли за техни такива.

Тази гадост май я има навсякъде и няма отърване от нея.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 5276
    • Профил
« Отговор #873 -: Днес в 00:11 »
Ама при вас е изворна ...уж - даже и чушмяната я продават за изворна, а при нас е дестилирана чак даже после и добавят витамини и микроелемменти та да - тъдява купешката е чиста водичка H2O - няма замърсители но няма и микроелементи та требе да си вземаш и  витамините (отделно или с/от храната)

Тук при нас е чиста - повечето пият от крана и въпреки това я прекарват през филтър/филтри - дали на чешмата дали през хладилника (то тука няма хладилник без филтри за водата /за леда/- нали все нещо трябва да му се сменя да правят кинти от тая работа)

Та и според годишния отчет е чиста - оловото и хлора задължително ги следят... и според оная карта PFOAxxx е в нормите (е имаше там една военна база дето е на червено ама там явно сами са си виновни, а и с к'во ли ги поят там.. няма да се очудя и ако никой не пие вода - минимум биричка)  [_]3

П.П. А-а-а да от пластмасата от бутилките може и да изпуща нещо, но за целта тук при нас има в големите молове едни големи "аквариуми" и от тях можеш да си източиш директно в твоя бутилка кеф ти стъклена кеф ти пластмаса ма от скъпата дето уж не изпуща - ама пак си е чиста вода т.е. дестилирана. Като повечето идват с едни големи туби от по някоко галона - кел файда като пак в пластмаса наливат (требе да питам някой - може би щото е по евтина от оная в бутилките)

--
Да никакви (комерсиални) филтри не спасяват от FPOA-тата прекалено са микроскопични, аз САМО заради тях всяка година си проверявам документа за качеството на водата за нея година, ако почне да се вдига - минаваме на дестилирана (то тук почти няма изворна .. в см. дето да става за пиене де, никой не я търси - никой не я продава, баровците карат на вносна - Перие, макар че и там от време на време има рекламации и връщат цели партиди заради замърсяване)

За нашата чешмяната вода разправят че я взимат от мнооого ама много навътре от това голямото езеро докъдето (уж) замърсяванията не стигат... не знам... от една страна трудно ще замърсят цяло море, а от друга - бе редовно си проверявам документа за качеството на водата и само през филтър (кана, хладилник и т.п. има и филтри дето на крана се слагат)
« Последна редакция: Днес в 00:33 от remotexx »
Активен