Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 442 443 [444] 445 446 ... 459
6646  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Имена на потребители на дистрибуция -: Oct 01, 2009, 22:40
Като е в хумор значи може да си флеймим на воля.

Цент- Големият (във всеки смисъл)Густав каза, че и цент не би дал за нея ли би дал два само заради медията, но ако е презаписваема, иначе ставала само за подложка на кафечаша. Тогава не го разбрах, но след като tyuio ми демострира:

"Как е възможно втория най-популярен сървър да не може да подкара дори веб четец и да няма нито едно хрануилище в сорса по подразбиране?!?!?" Това беше във връзка с едни негови експерименти, за които скоро доста ще се шуми.


Убунту- за мен е особена чест, че граждансвеност придоби, термин които аз измислих, включая в тази тема. А именно говоря за "убунтар". Лингвистичната близост с бунтар не е случайна и е изцяло, заради прочутия "буг оне" и изобщо цялата концепция и пълната мотивация на потребителите му.


Дебиан- официално е дебианец. Те англетата така си ги кращават, примерно "федорианец" и така нататък. Иначе и аз много обичам да се наричам "дебил", а любимата ОС, която не бих сменил с нищо, поне до появата на нещо по-качествено от измишльотините гневсенсе и утуту. Много обичам и да я наричам Деб(ил)иан. Това пък го измисли нявга Делян Донков, легендарен редакор, че и исторически създател на списание "СиХ Компютри". 


Той го измисли по съвсем други мотиви, но според мен беше напълно прав. Това е дистро за мързели. Хора дето не им се занимава, дето всичко се случва секунди след като ти е хрумнала поредната глупост, която не те ограничава и не ти позволява удоволствието да четеш ненужно хиляди форуми, всеки път (разбирайте всеки месец), когато се появи нещо ново, различно и разбира се несъвместимо със старото. Изобщо ОС за мързели, идиоти и дебили. Просто си работи, пък ти си чупи главата както щеш и накрая, ако решиш може и да си поринеш, каквото си нацвакал.


-----
добавка

аз съм северозападнал, но дума цикяч чувам сефте. А това за генту-ту-туууу цепи мрака. То не случайно символа им е кравичка ;)
6647  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: "Проблем" с Num Luck клавиатура. -: Sep 28, 2009, 01:06
Ами натисни копченцето Num Lock, както се казва, а не както си го написал.

Ако отговора не ти харесва, дай повече информация.
6648  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Нещо като анкетка !!! - вие с каква машина сте и с каква дистрибуция на нея? -: Sep 27, 2009, 10:35
Както казах и преди, всеки има машина, каквато е успял да купи.

Като гледам колко бързо се развиват технологиите в този отрасъл почти всики машини тук вече дори не са в ниския клас. Изобщо не присъстват като вариант за съвременна машина. Има цитирани две-три сървърни конфигурации(като на Гейта), които принципно  респектират, но имайки предвид развитието и там, и те са стари щайги.


И така излиза, че 100% от хората тук имаме някакви трошки и в никой случай не влизаме в категорията маниаци.


Ето на мен ми изгоря скапаното скъпо заранване на още по скапаните Кулермастер, само месеци след като е купено. Не мога  да го сменя, защото не очаквах да изгори и не знам къде е гаранцията. А е 520, 80+, модулно, каквито вече не се слагат дори на ниския клас.


И сега пиша от IBM 600e(PII@400,288SDRAM,80GBhd,Video2MB), каквато машина е от времето на първия кръстоносен поход.

Обаче познай Dreamlinux (Debian+XFCE) си върви прилично. Ей това е техническото превъходство на нашата свободна ОС. Може да работи на всичко. И каквито и смешни машини да имаме, продължаваме да работим.
6649  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: No comment... -: Sep 24, 2009, 19:32
Това е вече стар скандал. Провокация, лъжа и манипулация са най-леките думи, с които може да се определи тази дивотия.

Толкова е долнопробно, че автора е прав дори да не го коментира. Няма дори зрънце истина в тази долнопробна пропаганда.

Ако работодател ме подложи на подобен изпит, просто бих се отказал да работя за него. 
6650  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: UBUNTU 9.04 "сече" на HD филми -: Sep 20, 2009, 01:21
Емиле, аз такива филми не гледам, защото нямам десетки гигабайти свободни само за един филм. Отделно блурей подръжка под  ГНУ/Линукс практически няма, за което пък се радвам. Гадна технология.

Да си дойда на думата. Като гледам, колко крива система имаш с харектеристики от миналия век, изобщо се учудвам, че въпросните филми изобщо тръгват.

Така, че според лайшкото ми мнение, отговора на въпроса, които реално не задаваш е- КУПИ СИ НОВА МАШИНА. И да струва поне 2000 лева с ДДС.
6651  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Да му пикам на Линукса! -: Sep 20, 2009, 01:09
И аз като Ачо си реших проблема. Но Лунар, проблема не е ГНУ/Линукс. Проблема е скритите спецификации, патентите и собственическия софтуер. Твоя случай много добре ги онагледява и отново показват, защо със всички сили трябва да се борим за свободни програми и апаратура.

Твърде ме учудва, че стар потребител като теб, не вижда и не знае истината. Нападаш ОС, а не истинския причинител- АМД.
6652  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Вируси -: Sep 19, 2009, 15:37
Поре, а забеляза ли, първото кореспондиращо клипче?

Да го припомня:

http://www.youtube.com/watch?v=ObcC441YIvs&feature=related

Такива има не на килограм, а в тонове. Особено забавно беше едно с един "geek"и Вкиста. Нали го знаеш? Какво ли значат те?
6653  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Вируси -: Sep 19, 2009, 12:00
Някой хора наоколо не разбират какво се случва и то защото наистина се случва. А това, което се случва е, че бозата отива към заслужения си и предвидим край. Преди 9-10 години гийковете се питаха да минем ли на ГНУ/Линукс, преди пет- шест повер усерите си задаваха същия въпрос. Днес ламерите се питат да мина ли от ГНУ/Линукс на боза. И всичко това се случва все в същия портал, все в неговия форум.


Не знам дали да се радвам, че обността ни се напълни с повече идиоти от колкото е благоприлично, но е показателно, че вече въпроса е обърнат наопаки и го загават очевидно хора, които не разбират дори от боза.


А разните смешни (крайно неверни) твърдения, за чудното положение с хардуерните водачи, богатството от програми и лесните инсталации просто няма да ги забелязвам. По- добре wuser- ите сами да си счупят главите с "идеалната ОС" и сами да се откажат от нея.

Дори е забавно, че отговорите на анкетата са "фифти-фифти".

На Виктима и Фокс -  [_]3
6654  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Сливи за смет? Май не -: Sep 16, 2009, 21:25
Гейтуей ще ти дърпаме ушите младши! Та нали свободата ни е събрала?
6655  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Интересно! Поредната глупост на MS -: Sep 14, 2009, 18:52
Ромео е прав, отдавна бъзикаме бозаджийте по този въпрос. А относно първото, туко що го опитах по двата възможни начина в боза 98 SE и не стана. Запази се се. Значи е включено в по-нови бози.
6656  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Каква е сексуалната Ви ориентация? -: Sep 14, 2009, 18:45
А щом е така, връщам една-две думи от коментара си назад.

milkonoj   [_]3 [_]3 [_]3 (няма кланящо се чоче)

ntrance, че то коя тема в този раздел е полезна, с каквото и да било???

6657  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Каква е сексуалната Ви ориентация? -: Sep 13, 2009, 22:35
Мен силно ме притеснява факта, че цели трима са отговорили, че нямат таква, а един, че епроменлива. Заразата и пошлото извращение проникват дори тук. Това, че никой не е отговорил, че е гнусен педераст не ме радва, дадени са далеч по-лоши отговори.
6658  Игри за Linux / Общ форум / Re: Super mario forever -: Sep 07, 2009, 19:04
Ако става въпрос за онзи на поляците от Buziol Games съм го пробвал много пъти с различни версии на виното и не съм имал успех. Същото важи и за невероятно странно програмираните версии на  Game Factory. Аз поне предпочитам да играя класиките с:

http://www.zsnes.com/

Писал съм статия за възможните варианти за бившия вестник:

http://homelinux.web44.net/index.php?option=com_content&view=article&id=150:2008-10-05-05-44-59&catid=38:3-games&Itemid=55
6659  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: "аз съм сънчо идвам от горичка -: Sep 05, 2009, 22:43
И какво от това? Някакъв "културтрегер" ходил по банкети?! Вижте какво става! Македония, републиката УБИ 15 наши съграждани!!!

... изтрито, съгласно т.6 от правилата на форума ...

Съжалявам Нетер, просто съм превъзбуден от наглото убийство на петнадесет наши братя и сестри от хора, които нямат нито род, ни родина!!!!!


edit by neter: Приемам извинението, но все пак правилата са си правила ;)
6660  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спасете българската азбука от българския чат-гларус -: Sep 04, 2009, 13:42
 ludsic вярно имаш проблем с препинателните знаци. Ще ти кажа тайна, всички имат. Имат даже езиковедите. В онази страница, която споменах има цели две статии за запетайките. И в едната се казваше (цитирам по памет):

-Те са като солта, не трябва да се прекалява в нито една посока.

 [_]3
Страници: 1 ... 442 443 [444] 445 446 ... 459