Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 442 443 [444] 445 446 ... 501
6646  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Все повече нови компютри се предлагат с Линукс. Как помагаме? -: Sep 02, 2012, 00:22
Найдене, какво е  devo4ki.ru? На мен ми казва, че такъв адрес не съществува. Или е някакъв евфемизъм за порно портал? Че от как има маймунарник, хората не се ли научиха да не посещават подобни съмнителни места  ???
6647  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Каквото поставя в главната папка се появява на десктопа !? -: Sep 02, 2012, 00:17
офф

plandz всъщност съм объркал темата, на която съм отговорил. Конкверор ми е свил номер. При влизането ме е пратил на последно заредената страница от форума, а не на последно посетената, сиреч тази, от която тръгвам. И друг път ми е правил този номер, но сега не съм се усетил.
6648  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Все повече нови компютри се предлагат с Линукс. Как помагаме? -: Sep 02, 2012, 00:15
Не помня точния модел, трябва да го питам. Но щом е Убунту, то той може да го подкара на всичко, защото бая машини са му минали през ръцете и никоя не му се е опънала.
6649  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Каквото поставя в главната папка се появява на десктопа !? -: Sep 01, 2012, 19:57
Рецку човек, излъга го. Като превъртиш азбуката, тая особено кадърно написана ОС почва да слага по две, например ЦЦ, е тях по-трудничко ще превъртиш, дори ползвайки прикачени мрежови устройства, единствения случай от реалността, когато все пак е възможно да превъртиш азбуката. Естествено има културен начин за назначаване име на устройство, а не да се чака „превъртане“.

Аз имам един тъп въпрос. Мине се не мине седмица, някой момец в петък вечер не са му пуснали близалка на тръбата, той сяда угнетен слага Убунту. Събота се събужда и си вика, леле к'ва я свърших. И тича тук да пита все един и същ тъп въпрос. Това, което ми е чудно, защо на тези изстрадали юноши не им хвърляме RTFM и UFSE, а всеки път им отговаряме???
6650  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Все повече нови компютри се предлагат с Линукс. Как помагаме? -: Sep 01, 2012, 11:26
Въпрос е каква част от въпросното си свободно време бихме употребили да киснем в магазин в очакване на случаен клиент, който да не е чак такъв дебил (в случая не означава потребител на Дебиан), че да прояви интерес към нещо различно от „лъскавата и стабилна седмица“.

п.п. Предният ми коментар беше майтап с Ласков, който е велик федориянец.
6651  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Все повече нови компютри се предлагат с Линукс. Как помагаме? -: Sep 01, 2012, 00:51
Да  УСУ като, че ли отговаря на 99% от тия критерии, но има проблем. Не е основано на Федорка  :P
6652  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Въпрос за сървър -: Aug 31, 2012, 18:24
Морбит, тия дискове не трябва ли да са на обратно? Или Вие в тоя Мъсял имате изключително четене, много рядко писане и почти никакво триене?
6653  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Все повече нови компютри се предлагат с Линукс. Как помагаме? -: Aug 31, 2012, 18:02
Ласков моля те недей, че ей сега ще дойде нашия стар приятел v13 да ни обвини, че хейтим  по SLED. По между  другото една позната също си взе едно ХП със същото дистро. Ама то стари пакети, ма то проблеми, чудеса. Накрая tyuio все, че и сложи Убунту, няколко малки настройчици за 20 минути барабар с кумчо лиско и взе, че заспа  ;D

Дид хапетата ги дават с „корпоративното“ Сузи, а не опънатото и там им е проблема, защото са по-стари от Дебиан Лени ;)
6654  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Форматиране на /home -: Aug 31, 2012, 13:26
Да вероятно е така. Rm дава съобщение само при неуспех. За него не е проблем файловете да са прихванати от друг процес или потребител.
6655  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Форматиране на /home -: Aug 31, 2012, 13:21
Командата remove не мести в коша, трие директно. Сигурен ли си, че тези файлове всъщност не са се ползвали от някоя програма, която междувременно е била заредена в паметта, дори като демон? Например торент клиент.
6656  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Fedora 17 превю -: Aug 31, 2012, 13:19
Бе то има потребители дето не си харесват езика, ама според мен е лоши навици от друга ОС. Свиква се на хубавото безкрайно лесно и бързо.

Нетел не би трябвало това да ни е мечта. Нали сме за свободата? Свободата е всеки да ползва това, което му е удобно. Пък и ГНУ/Линукс не е свободната ОС. Има и други. Нека и те си имат агитки.

Вярно е обаче, че за домашен потребител ОС, която е най-близо до съвършенството е именно нашата. Но не всички имат еднакви нужди. Някой може да са рискови натури, изследователи, любители на Асемблер, електронни инженери и какво ли не.
6657  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Форматиране на /home -: Aug 31, 2012, 13:09
Мястото на боклука не е там в Дебиан. Изобщо не знам, как си получил подобен път. Графичните среди си пазят нещо като индекс. Тоя индекс е възможно да се наруши при внезапно спиране на ПК или други причини. Тогава не виждаш реалното съдържание на коша или част от него. Случва се относително често. На мен около два-три пъти.

В случая обаче най-вероятно не си видял съдържанието на коша, защото то не е било в коша. С какво изтри тези файлове? Сигурен съм, че е с нещо нетипично за нашата ОС.
6658  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Все повече нови компютри се предлагат с Линукс. Как помагаме? -: Aug 31, 2012, 12:57
Да Ве мен редовно ме питат — Как така не ползваш??? Нима ползваш ДОС?

Дето се вика, дори †Господ помага, ама в кошара не вкарва. Ако се не осъзнае сам потребителя, няма какво да сторим. Не отдавна при мен идваха едни (хем роднини) на един такъв чисто нов Dell да му махна Убунтуто и сложа друго, ама извъртях нещата и не свърших работата. Намерили са друг. Все пак ме питаха, какво е това.
6659  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Mеждуплатформен троянец краде пароли в Linux и Mac OS X -: Aug 31, 2012, 12:50
Е все пак казах „доста“, а не напълно. Осъзнавам разбира се, че не е необходимо през цялото време да комуникира.

Тоя номер дето го каза Гейта, нищо не ми говори, ама по принцип неговите приказки рядко ми говорят нещо. Но пък като го е казал, съм сигурен, че е така, защото малко са експертите от неговия калибър.

Аз жаба имам старата „отворена“. Netbeans си работи с нея, в редките случаи, когато го ползвам. Vuze също работи. Май всички други жабешки неща съм разкарал.

А да и проблемите на жаба със сигурността, никак, ама никак не са от вчера. Винаги ги е имало, поради това никога не съм я имал активирана в четеца на паяжини, даже когато аплетите бяха стандарт.

Всъщност единственият аплет, който съм ползвал беше служебен в Интранет. После го замениха с vbscript (от трън та на глог). Ама машините така и нямаха достъп в дивото пространство, та затова не бе проблем. А самият аплет беше всъщност едно тъпо меню дето може със всичко да направиш дори с обикновени списъци (е вярно няма да има плавен ефект).
6660  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Mеждуплатформен троянец краде пароли в Linux и Mac OS X -: Aug 30, 2012, 19:27
М-да Шош, както казах неподготвен съм по темата.
Страници: 1 ... 442 443 [444] 445 446 ... 501