Автор Тема: Да помогнем на братята американци  (Прочетена 46926 пъти)

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Re: Да помогнем на братята американци
« Отговор #30 -: Jan 13, 2009, 14:05 »
По повод на цитираното, искам да те попитам, ти каква музика или филм си си купил последно?

Купил съм, не се притеснявай. Честна пионерска.  ;)
Заглавията няма да ги спомена, все пак това е нещо лично... пък и да не правя реклама.  :D

Извинявай, но това с нашата помощ за американците ми звучи малко смешно.

Ми така си е, но и не е съвсем безпочвено, нали?  ;)
« Последна редакция: Jan 13, 2009, 14:08 от Zlatko »
Активен

Без правила няма игра

nifelheim

• Напреднали
  • Публикации: 328
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #31 -: Jan 13, 2009, 14:18 »
Инициативата е много добра, но за да има ефект трябва да придобие международен характер. Може да обиколиш с нея целия свят, включително младите демокрации на Афганистан, Ирак и Сърбия. Народите от всички континенти ще се обединят за да помогнат на САЩ да излязат от икономическата криза!

ПП: Само се пази от летящи обувки  ;D
Активен

Оптимистът изучава английски език. Песимистът - китайски. А реалистът - автомат Калашников.

sverdlov

• Напреднали
  • Публикации: 351
    • Профил
« Отговор #32 -: Jan 13, 2009, 14:35 »
или от лоши чичковци с бели престилки...
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #33 -: Jan 13, 2009, 15:41 »
или от лоши чичковци с бели престилки...

Свердлов, какво не ти харесва в идеята? Не за престилките, за купуването на дисковете...  ;D

Пак казвам, не ви призовавам да не теглите музика и филми от Интернет. Напротив, теглете, пробвайте на воля. Дори това е най-добрият вариант, защото в магазина често прослушването на дисковете не е никак удобно, а вкъщи - напротив, доста е удобно. >:D Но ако нещо ви е по вкуса и решите, че си струва, то тогава си купете (това го казвам като призив, защото едва ли някой го разбира в повелително наклонение) съответния CD/DVD диск, за да подкрепите изпълнителя, и то само ако го има на нашия пазар. В противен случай ще чакаме вносителите да се сетят да го докарат тук - дотогава да имат много здраве.  [_]3
Активен

Без правила няма игра

sverdlov

• Напреднали
  • Публикации: 351
    • Профил
« Отговор #34 -: Jan 13, 2009, 17:00 »
аз купувам дисковете които ми харесват, директно от сащ. Надявам се така да се успокоиш за горките американци?

това малко, тая тема... леко... хмм.. не е ли прекалено вече?

Ние да помагаме на Америка? На тези, които унищожиха сума държави през последните 50 години, внасят раскол в още три пъти по толкова в днешно време, и да не продължавам...

Златко, като толкова те е грижа за тях, защо не отидеш директно в посолството на САЩ с идеята си, сигурен съм че те ти осигурат и финансиране за нейното по-нататъшно предвижване напред?

Все пак, ти си убеден че идеята си я бива, що не? Може и те да я харесат, все пак помагаш на собствения им народ
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #35 -: Jan 13, 2009, 17:23 »
аз купувам дисковете които ми харесват, директно от сащ. Надявам се така да се успокоиш за горките американци?

Чудесно!

Все пак, ти си убеден че идеята си я бива, що не?

Не съм писал такова нещо, просто я предложих на обсъждане. Дали я бива или не е друг въпрос.  ;)
Моля да не се смесва външната политика, където по правило няма писани правила, и пазарните договорни отношения които са регламентирани, т.е. където правилата на играта са написани черно на бяло.  >:D
Активен

Без правила няма игра

Emooo

• Гост
« Отговор #36 -: Jan 13, 2009, 17:26 »
Златко, като за начало отговори защо ние най-бедната страна в европа да помагаме на американците. Тва се едно Сомалия да праща хуманитарни помощи на САЩ. Общо взето съм съласен че не трябва да се пиратства продукция на български  изпълнители или фирми.
Ама си спомням когато Майкрософт ми продаваха Уиндос е България на същата цена като в САЩ когато в България имаше хипер инфлация и заплатата на родителите ми беше около 50$. Аре моля ти се нека да си остана пират.
« Последна редакция: Jan 13, 2009, 17:52 от Emooo »
Активен

phantomlord

• Напреднали
  • Публикации: 1832
  • Distribution: Debian Sid
  • Window Manager: KDE 4
  • Fall to your knees and bow to the Phantom Lord
    • Профил
« Отговор #37 -: Jan 13, 2009, 19:57 »
И аз наскоро отделих пари да си взема два оригинални диска. Единият е Death Magnetic на MetallicA. Аз съм фен на MetallicA и с удоволствие си купих последният им албум. Дори после ми се стори цената, която платих твърде малка. Огромен кеф беше като се прибрах да го разпечатам, да отворя кутията, да го сложа в DVD-то, да извадя обложката, да я разгърна и да чета текстовете от нея, докото ми свири... Преди да го купя, бях чул всички песни, но единствено от сайта на MetallicA. Хората си го заслужават.
Другия диск беше последния албум на Ac/Dc. Не ми хареса особено албума, но не съжалявам, че го купих. Единствено съжалявам, че ми излезе по-скъпо от албума на MetallicA. Има едно огромно предимство от купуването на оригинални дискове - можем да си ги конвертираме в какъвто искаме формат и с каквото си искаме качество. Избирам възможно най-високото, разбира се :) Заради тази причина мисля да си купя още няколко диска с албуми, които имам.
« Последна редакция: Jan 13, 2009, 19:59 от phantomlord »
Активен

http://myfreesoft.net/phpBB2/index.php?c=7
Помогни си сам, за да ти помогне и Господ
Linux - connecting people...

paucku

• Напреднали
  • Публикации: 638
  • Distribution: Kubuntu LTS (отскоро е - тествам я в момента)
  • Райчо Николов
    • Профил
« Отговор #38 -: Jan 14, 2009, 00:02 »
[quote author=Zlatko link=topic=33645.msg166161#msg166161

Но пак повтарям: купувайте музика и филми САМО от български магазини и със стикери на БАМП, а не от Интернет. Така ще се постигнат следните ефекти:

1. Приходи в българската хазна посредством данъците, които плащат търговците. Т.е. виждате, че келепир ще има и за нашата държава.  ;D
2. Приходи за хазната на САЩ посредством данъците, които плащат търговците там. Т.е. помощ за финансовата криза.
3. Приходи за авторите и изпълнителите на съответните произведения.
[/quote]
Златко, икономиката не се развива, когато се плащат данъцит, а точно обратното — когато парите си остават у хората. Така че точки 1 и 2 въобще не важат тука. Обаче е важно хората, които са свършили немалка работа, да получат възнаграждението си (както и аз искам накрая на всяка седмица и месец — да си взема паричките >:D). Държавата нищо хубаво няма да направи с тези пари — ще ги изхарчи за малоумни скъпоструващи проекти, като разбира се, някаква част от средствата мистериозно ще изчезнат по трасето  ::)
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #39 -: Jan 14, 2009, 10:33 »
Златко, като за начало отговори защо ние най-бедната страна в европа да помагаме на американците.

Като сме най-бедната, та трябва ли да нямаме достойнство? А заглавието на темата, ако някой все още не е разбрал, беше закачка.

Общо взето съм съласен че не трябва да се пиратства продукция на български  изпълнители или фирми.

А, а на американски и западни може, така ли?  >:D

Ама си спомням когато Майкрософт ми продаваха Уиндос е България на същата цена като в САЩ когато в България имаше хипер инфлация и заплатата на родителите ми беше около 50$. Аре моля ти се нека да си остана пират.

Що за логика? Цената е компромис между желанията на продавача и купувача. Не те устройва - не купуваш, устройва те - купуваш. В противен случай трябва да отменим цялата пазарна идеология като несправедлива и погрешна.
Пример: защо автомобилът Х в Австрия струва 4000 евро, а същият автомобил Х тук струва 5500 евро? Ами защото някой го е купил от Австрия, сложил му е отгоре 1500 (включващи мита, такси и пр.) и го продава в България.
Друг пример: защо лаптопът Y в САЩ струва YYY долара, а същият лаптоп тук струва с 20% повече? Горе-долу поради същата причина като в предишния пример.  ;D
Та мисълта ми е, че на богатия винаги му излиза по-евтино не само защото стандартът му е по-висок, но и защото цените са му по-ниски. С други думи, логиката "те имат пари/са богати, затова няма да им плащаме/ще им крадем ИП" малко не се връзва с пазарната, където договорът между двете страни е всичко.

>:D
« Последна редакция: Jan 14, 2009, 10:35 от Zlatko »
Активен

Без правила няма игра

tarator

• Напреднали
  • Публикации: 849
    • Профил
« Отговор #40 -: Jan 14, 2009, 17:44 »
Който иска да краде винаги ще намери оправдание :)
Активен

A gentleman is one who is never rude unintentionally. - Noel Coward

Inferlin

• Напреднали
  • Публикации: 33
    • Профил
« Отговор #41 -: Jan 14, 2009, 19:48 »
Направо да ги съжалиш - купуваме пържените им  пилета, газираните им напитки, музиката, колите и дори войните им. А ако не искаме нещо да им купуваме.... значи ги крадеме :) - хубава схема. Винаги съм бил на принципа - "Не спори с глупака - останалите може да не забележат разликата" и затова аз лично приключвам с темата. :)
« Последна редакция: Jan 14, 2009, 19:58 от Inferlin »
Активен

paucku

• Напреднали
  • Публикации: 638
  • Distribution: Kubuntu LTS (отскоро е - тествам я в момента)
  • Райчо Николов
    • Профил
ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА ЗА НАРОДА!!!
« Отговор #42 -: Jan 14, 2009, 21:00 »
В България хората искат хляб и зрелища. Разбира се — всичко безплатно. И майките си и бащите си ще продадат за нещо "безплатно", както и става всъщност. Няма значение, че всичко това им излиза през носа.

Когато получавате нещата даром ("което си ви се полага по право"), ще последва и другото, което следва "безплатното" — ще бъдете лъгани, убивани, крадени и изнасилвани; ще бъдете притежавани от някой друг и ще изгубите свободата си.

Хайде беж на хляба и на зрелищата ;)!

П.П. И не забравяйте да подадете лапа и да помахате с опашка за благодарност ;)!
« Последна редакция: Jan 14, 2009, 21:03 от paucku »
Активен

ANTIADMIN

• Напреднали
  • Публикации: 660
  • Distribution: Windows XP Pro latest updates
  • ANTIADMIN
    • Профил
« Отговор #43 -: Jan 14, 2009, 21:11 »
inferlin, за съжаление на някои хора са им дотолкова промити мозъците, че не допускат да има друга гледна точка. Както казах и по-рано - днес парите решават кое е справедливо и законосъобразно. Който има пари може да си позволи всичко.
Така че не се хаби да обясняваш на тараторЯ това онова, той си знае най-добре и "винаги е прав". Истински американець! Пък горко му на някой да го поправи, това автоматично значи че му завиждаш, и аз не знам за какво обаче. :D
Активен

tarator

• Напреднали
  • Публикации: 849
    • Профил
« Отговор #44 -: Jan 14, 2009, 21:35 »
Inferlin, ами като не искаш да го купуваш, не го ползвай. Много е просто :) Но, както вече казах, търсиш си оправдание да крадеш :)

Поре, я дай пример кога съм твърдял, че някой ми завижда? :)
« Последна редакция: Jan 14, 2009, 21:45 от tarator »
Активен

A gentleman is one who is never rude unintentionally. - Noel Coward