Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10   Надолу

Автор Тема: Да си поговорим за електромобили  (Прочетена 34386 пъти)

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
Re: Да си поговорим за електромобили
« Отговор #75 -: Jul 27, 2012, 07:43 »
П.П.0: Между другото, появи се друга възможност за преразглеждане съществуването на пазарната икономика, която ми е убегнала при предишното ѝ представяне, но отново е станала на дневен ред - тази в лицето на Keshe Foundation. Който още не е чул за нея, може да разгледа сайта, както и да прочете тази статия по въпроса. Звучи толкова хубаво, че е много трудно да се повярва (аз все още нямам позиция в очакванията си за това), но... времето ще покаже. Пък има връзка и с алтернативните технологии за транспорт, обект на текущата ни тема :)

П.П.1: go_fire, пиши си тук, няма лошо. И без това навлизането на електромобилите за момента е тясно свързано с икономическите игри, така че няма лошо да се обсъдят и тези въпроси ;)

Този Кеш(е) ме тушира абсолютно. ( http://www.youtube.com/watch?v=fCFO3-MOCYE ) Той твърди, че е физик, но аз като физик не говоря на неговия език. Първо така и не разбрах какво има предвид под "плазма". Определено не е "квазинеутрален газ от заредени частици". Колкото пъти я повтори тая плазма, толкова пъти мозъка ми блокира. Второ - ако с две чаши вода може да обясни на публиката какво е електрон и те ще станат "толкова добри електронни(?) и ядрени физици колкото е той" извода колко добър физик е той се налага от самосебе си. Още повече ми е интересно защо схемата му на стената беше "нагоре с краката". Китайския му мултимер също е епичен. Моят дава спокойно същите отклонения на стойността в последния разряд даже и да не меря пластмасова топка с вода, а да ги свържа накъсо - значи аз също мога да правя "безплатна енергия". А как пича си изпи електрона като му пресъхна гърлото направо ме хвърли в оркестъра. И хайде-хайде - ще ходим до Луната за секунди. Брей! 300 000 км (повече са) да допуснем за 59 сек. Какво ще е ускорението за постигане на такава скорост, и какво е пределното ускорение, което човешко същество може да понесе не е проблем явно. Твърд въглероден двуокис при стайна температура? Не видях доказателство, че е въглероден двуокис. Трябва да му повярвам явно. Кутиите с жиците са страшно убедителни. А малка демонстрация? Апарат на Кип зареден с мрамор и солна киселина и да го демонстрира със кутията с жиците ако може? Ма не може, то тва е плазма. Keshe foundation? По-скоро "Get cashe and run" foundation. Естествено като си платите (?!) генератора ще ви го пратим. Само че като почна да отваря кофите помислих, че ще раздава сладолед. Не може да го демонстрира, щото хеликоптер му е почукал на вратата.

ПП признавам, че съм консервативен. Ама такъв набор от глупости не бях чувал отдавна, след пича с "КРАХЪТ НА ТЕОРИЯТА НА ОТНОСИТЕЛНОСТТА".

ППП имам чувството че тия се размножават напоследък. Нашия Пенчев го е ударил на чест да разбива теории, а тоя е по-хитър, и не спира само с теориите. Хубава страница, големи обещания само за малко пари.

ППП Съжалявам за час и половина загубено време.
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #76 -: Jul 27, 2012, 10:57 »
Я дай някаква връзка за този Пенчев, че единственият Пенчев, дето знам е безкрайно слаб волейболист, който изобщо не трябва да пускат на терена, но наистина е майстор да опровергава физически закони и статистически невероятности, за съжаление единственото, в което е майстор.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

dejuren

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #77 -: Jul 27, 2012, 14:30 »
Просто потърси в гугл "Крахът на теорията на относителността" и  "Крахът на квантовата механика" - проф. д-р т.н. Петър Пенчев. Както отговорих на младежа който ми ги прати двете горните остават му само Крахът на електомагнетизма и Крахът на термодинамиката и ще има пълен комплект.
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #78 -: Jul 27, 2012, 14:48 »

Ами що си губи времето, на мен ми трябваха 3 минути от статията, за да разбера че тая "сензация" е въздух под налягане. Аладин и вълшебната лампа, да бе да.  ^-^
Активен

Без правила няма игра

dejuren

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #79 -: Jul 27, 2012, 17:56 »
Много просто, аз на статии не вярвам.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #80 -: Aug 18, 2012, 19:17 »
Ей сега се усещам, че не знам нищо за краховете, защото съм физик, колкото и космонавт :( Но две неща все пак да кажа. Едното е, че изгледах едно видео на този Пенчев, любезно (не)предоставено от ТУ по въпроса за опровергаването на чичко Алберт. В тоя близо час реално има точно едно изречение опровержение. Останалото са си бистрения на другия чичо Нютон.  Та в това изречение се казва, че гения на XX век бил построил теорията въз основа опитните резултати на някакъв друг учен (забравих името, защото ми е непознато). По-късно се оказало, че тия експерименти са били грешно проведени и невалидни. От това следвало, че чичо Ал няма доказателство за теорията си.

Така за другите теории. По-точно за още неопроверганата за  термодинамиката. И най-точно на първият закон за запазването на енергията , но по логиката на проф. Пенчев това означава цялата теория. Закона казва нещо от сорта на, че не можете да получите повече енергия, отколкото ресурс сте вложили. Този закон го опровергава всеки радиолюбител, защото е длъжен да заземи антената си, ако не ще да си повреди оборудването.

Та такива неща. Все пак да не забравяме, че физиката днес е завещание на учени между XVII-XIX век. Всички тези господа са били окултисти, вярвали са в метафизика, божествени проявления и какво ли не. Всичко това е неприемливо днес. Но точно тези окултисти са ни оставили цялото познание за физика и изобщо природни науки. Време е всичко това да се преразгледа и изхвърли талаша.
« Последна редакция: Aug 18, 2012, 19:35 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

v13

• Гост
« Отговор #81 -: Aug 18, 2012, 19:57 »
Понеже видях, че други потребители са писали за Кеше.
Има българска група във фейсбук, https://www.facebook.com/groups/21.september/ там може да се намерят всякакви интересни материали линкове и общо взето всичко свързано с Кеше и предстоящото събитие на 21 септември.
Човека е сериозен и разработките му си заслужават задълбочено внимание.
Иначе за противниците на новите технологии са добре дошли разни учени скептици, които ще се опитат да омаловажат труда на когото и да било.
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #82 -: Aug 19, 2012, 00:11 »
Жоре, като се замислиш, не си ли съгласен, че всички гениални неща са измислени от хора, които не са знаели, че са невъзможни!?

Това го прочетох на една табела и, като се замислих, ми изглежда много верно!
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #83 -: Aug 19, 2012, 10:39 »
Все пак да кажа, че втория закон тоя дето казва, че топлото отива при студеното не е опроверган и едва ли има как да стане. Ако стане, ще имаме температура по-ниска от -273, а такова нещо не са обещавали дори фантастите.

Добавка
========

Забравих да кажа за този Кеше. И аз съм скептик спрямо него. И ще кажа защо. Иран разполага с вторите в света газови залежи и едни от най-големите петролни, поне по това, което е открито досега. Е няма как тази страна „да подари“ нещо „такова“. Това на практика означава, че Иран ще обеднее за отрицателно време, защото никой няма да купува газ, а петрол ще купуват в най-положителния случай 100 пъти по-малко. Е стане ли това, не  им трябва на Израел да ги напада. Там ще е останал само безполезен пясък. Персите ще измрат от глад.
« Последна редакция: Aug 19, 2012, 10:48 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

crystalwater

• Напреднали
  • Публикации: 147
  • Distribution: Linux Mint Maya
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #84 -: Aug 19, 2012, 10:53 »
Жоре, като се замислиш, не си ли съгласен, че всички гениални неща са измислени от хора, които не са знаели, че са невъзможни!?

Това го прочетох на една табела и, като се замислих, ми изглежда много верно!
Простият, но типичен пример е Сергей Бубка. На младини на тренировка скачал 20см над световният рекорд, без да му казват треньорите на каква височина скача...Предразсъдъците слагат граници, които са почти невъзможни за преминаване.
Активен

arda_kj

• Напреднали
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
  • Window Manager: Gnome/KDE
    • Профил
« Отговор #85 -: Aug 19, 2012, 20:27 »

Ами що си губи времето, на мен ми трябваха 3 минути от статията, за да разбера че тая "сензация" е въздух под налягане. Аладин и вълшебната лампа, да бе да.  ^-^

И аз съм учен (физик), и на мен ми стане интересно за тази технология на въпросния Keshe. Изгледах една част от лекцията и тоя човек говори, както dejuren спомена, на език, който не е научен. Изполва научни термини + наукоподобен език да ни представи своето "откритие". Слагам откритие в кавички, т.к. тоя "учен" няма нито една научна статия (проверих в Web of Knowledge, най-голямата търсачка за научни статии) и меко казано това, което говори е несеризно (направо бих казал пълна глупост). Просто така не съм се смял от много време. Както някой спомена целта му е да вземе casha и да изфиряса преди да са го усетили (иначе не виждам причина да го прави).

Аз самия, ако се педствя за миг на негово място, да говоря такива небивалици, щях да потъна от срам в дън земя. Нито една дума от казаното на презентацията няма реална обосновка, нито пък стъпва на нещо научно. Да не говорим за термини като "open the plasma", термин, който за пръв път чувам през живота си, и който няма никакъв физичен смисъл (т.е. това е негова измишльотина, която само той се знае какво значи). Чел съм за всякви теории и безплатни енергии, в някои от които има хляб, обаче тоя Keshe надмина всички по елементарност на твърденията. Там е работата, че то няма кво да си прави труда човек да му отрича теориите, то няма за кво да се захванеш и да извлечеш нещо смислено, те (теориите му) просто са безбожна глупост. Изгубух си два часа да извлека нещо смислено и така и не намерих нито едно.
« Последна редакция: Aug 19, 2012, 20:30 от arda_kj »
Активен

Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
"За да открием истината, е нужно поне веднъж в живота си да подложим всичко на съмнение" - Р. Декарт

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #86 -: Aug 19, 2012, 21:08 »
Ами там е грешката че много разсъждавате значи. Трябва да вярвате. Значи щом някой може да повярва че ако се накичи с тротил и се взриви на пазара, го чакат 100 девици за вечни времена без да му пречи това че ще му писнат, значи може да повярваш в безплатната енергия и тоя Кеше-Меше.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

dejuren

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #87 -: Aug 20, 2012, 05:17 »
И аз съм учен (физик)
Приятно ми е колега, СУ ФзФ 1995.
Активен

arda_kj

• Напреднали
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
  • Window Manager: Gnome/KDE
    • Профил
« Отговор #88 -: Aug 22, 2012, 04:43 »
И аз съм учен (физик)
Приятно ми е колега, СУ ФзФ 1995.

Приятно ми е и на мен. Аз май съм доста по млад, завърших СУ (ФЗФ) през 2007.

Интересно, че с Линукс се занимават хора като нас. На мен даже ми влезна в употреба и професионално.
Симулациите си ги писахме на GNU C и ги пускахме под Убунту, GCC-то добра работа свърши, че генерираше бърз код. Сега даже трябва да пиша ръководство и да документирам сорс кода на програмата. Спомням си с носталгия безсънните нощи, когато трябваше да дебъгвм с gdb и да си оправям бъговете (добре, че тоя период свърши, сега следващия след мен да му мисли).

Сега ми натресоха пак един проект, в който ще трябва да се програмира, та пак ще има безсънни нощи. Оплаквам се на колегите, че гледам да избягвам да програмирам, т.к. прекалено много обичам да програмирам (а това води до безсънни нощи). Даже още по-добре би звучало "не обичам да програмирам, защото прекалено много обичам да програмирам".
Активен

Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
"За да открием истината, е нужно поне веднъж в живота си да подложим всичко на съмнение" - Р. Декарт

zxz

• Напреднали
  • Публикации: 615
  • Distribution: Linux Mint 18.2
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
« Отговор #89 -: Aug 22, 2012, 09:46 »
Вярно е че кеше са измамници..Взел една бутилка тип кока кола сложил вътре 2-3 електрода малко кока кола и една "специална течност" и от тва ставало вселена  ;D ;D пък то всеки който си е правил батерия от цоца цола знае за какво става въпрос
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10   Нагоре
« назад напред »