Автор Тема: Комунисти, фуражки и политика  (Прочетена 20794 пъти)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Re: Комунисти, фуражки и политика
« Отговор #45 -: Nov 01, 2012, 12:47 »
Я до сега те мислех за социалист, а ти си бил от партията на Болен Лидеров.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #46 -: Nov 01, 2012, 12:55 »
Държавата е доста богата. Повече от 20 години ни крадът и още има какво да се краде. А това че нямало алтернатива е лъжа. Алтернатива ВИНАГИ има и тази алтернатива сме НИЕ. Ако само си седим и в полупияно състояние псуваме правителството, няма да се оправим. Трябва да действаме. Да се вдигаме на протести, да показваме на необразованите и немислещите какво в действителност става по етажите на властта. Защото тея дето сме ги сложили там, не са сложени за да ни управляват, а са сложени да ни служат. Защото министър значи служител, не управник. И когато почнем да мислим за тях като за наши служители, и че ние, а не те, сме шефовете, едва тогава ще СЕ ОПТРАВИМ. Иначе има да си чакаме до Видов ден и пак няма да стане

+1

Ами и аз това разправям, че алтернативата сме ние сами да си вземем нещата в свои ръце, но пусто му, всички са научени вече да чакат някой друг да му оправи положението :D
Активен

gangov

• Напреднали
  • Публикации: 141
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
    • Профил
« Отговор #47 -: Nov 01, 2012, 13:00 »
Я до сега те мислех за социалист, а ти си бил от партията на Болен Лидеров.

Ако говориш за мен, да определено съм социалист по убеждения, а относно споменатия от теб човек.... Няма как да стане тая работа, родолюбец съм, но не съм фанатик.
Активен

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
65 62 61 20 6c 75 69 62 6f 70 69 74 6e 69

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #48 -: Nov 01, 2012, 13:04 »
Ясен Праматаров отдавна е измислил решение, което подкрепям — повече пряка демокрация. Избори всяка седмица, малки решения, редовно. Ето например общинските съвети могат да са просто едни съвети, а всички решения да се гласуват в събота.

Всеки закон обхващащ по-големи групи, също да се отвърждава от народа. Не всички де. Това, че решили да има нивомери по бензиностанциите не е от обществен интерес, а и народа не е компетентен по него. Но например копането на шистов газ или ГМО е.

Същото да се прави и с всички по-важни решения на правителството. До гуша ми е дошло от проклетата втора атомна, но това е един такъв пример. Нека народа да реши иска или не бъдеще за децата си, или предпочита по-евтин ток.

А сега пускаме една бюлетина на четири години, свършили сме си работата и си измиваме ръцете с политиците. Ами какво щем от политиците, като сме им поверили съдбините си, но не си правим труда да ги наглеждаме.

То и една нива с царевица, като не я копаеш, ще оръсте с плевели и трънаци по-високи от нея. Политиците не са виновни, че са безотговорни. Ние сме виновни.

п.п. Предположих, че си атакист, защото преди малко показа атакиско убеждение;

п.п.п. Това, че си родолюбец влиза в пряк конфликт с интернационалистичните идеи на партията ти, следователно или трябва да я напуснеш, или да се откажеш от родолюбието.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 1265
    • Профил
« Отговор #49 -: Nov 01, 2012, 13:10 »
Естествено че има какво да се желае от него. Примерно главен мозък.

На нас българите проблема е, че все недоволстваме, дори и когато нямаме по-добра алтернатива! Не съм му клакьор, но пред алтернативите Костов, Царя, Станишев, Кунева, Болен Сидеров, Яне Янев и пр.........

Добавка:
Костов е добра алтернатива, но няма шанс!

А стига глупости де -- именно неудовлетворението (недоволството) от постигнатото стои в основата на прогреса. Бахти и логиката вадите феновете на ББ. Особено пък това с алтернативата -- „Кой, ако не ТОЙ?"

Казано честно -- предпочитам всеки друг (даже и Иван Костов ще понеса, макар и отвращение) пред Бойко Борисов и паплачта около него.

Ей ви едно полезно четиво -- за изясняване на термините и позициите ::)
Активен

the lamer's team honourable member

radovid

• Напреднали
  • Публикации: 27
  • Distribution: Debian, Bodhi
  • Window Manager: KDE, E17
    • Профил
« Отговор #50 -: Nov 01, 2012, 13:18 »
Ясен Праматаров отдавна е измислил решение, което подкрепям — повече пряка демокрация. Избори всяка седмица, малки решения, редовно. Ето например общинските съвети могат да са просто едни съвети, а всички решения да се гласуват в събота.

Всеки закон обхващащ по-големи групи, също да се отвърждава от народа. Не всички де. Това, че решили да има нивомери по бензиностанциите не е от обществен интерес, а и народа не е компетентен по него. Но например копането на шистов газ или ГМО е.

Същото да се прави и с всички по-важни решения на правителството. До гуша ми е дошло от проклетата втора атомна, но това е един такъв пример. Нека народа да реши иска или не бъдеще за децата си, или предпочита по-евтин ток.

А сега пускаме една бюлетина на четири години, свършили сме си работата и си измиваме ръцете с политиците. Ами какво щем от политиците, като сме им поверили съдбините си, но не си правим труда да ги наглеждаме.

То и една нива с царевица, като не я копаеш, ще оръсте с плевели и трънаци по-високи от нея. Политиците не са виновни, че са безотговорни. Ние сме виновни.
  +1
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #51 -: Nov 01, 2012, 13:35 »
Дангуин, отново ни изненада с поучително четиво. Ама понеже е дълго, си го оставам за довечера преди лягане. То в тоя форум всички сме клакьори и шампиони на маса. Покрай избори все се случва да развиваме политически масали и все под масата стигаме  :D

Ама важното да е забавно  ;)
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
« Отговор #52 -: Nov 01, 2012, 14:01 »

Да да, пряка демокрация. Ще съберем "Зелените комитети" на Кадафи, ще изровим българския Томас Санкара и ей ги демократизаторите цъфнали в безполетната зона, па и няма нужда. Все ще се намери някой Ненко Балдьовеца, дето ще спретне една скоростна "демокрация". "Спонсорите" няма да си оставят колата в калта я.
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #53 -: Nov 01, 2012, 14:14 »
Дежурен, понеже съм под нивото ти на образование, не разбрах точно нищо от написаното. Все пак си мисля, че се изказваш срещу пряката демокрация, защото е напълно възможно народа да вземе някакви погрешни решения. Така ли е?

НЕ знам, защо Кадафи е намесен. Този луд тиранин и бългорамразец, не е демократ. И не е идвал с избори на власт, а с „добрия“, стар преврат.

Но аз отново ще защитя пряката демокрация. Добри или лоши решенията взети пряко от народа, са негова отговорност и той носи последствията от тях. Много по-добре е да знаеш, че си взел някакво решение, което може да се окаже грешно пред това да го вземе друг и да напише, че е от твое име, както е в момента.

В крайна сметка суверена е народа и колкото повече не делегира другиму важните решения, толкова по-добре за него. А го има и делфийският ефект.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
« Отговор #54 -: Nov 01, 2012, 14:30 »
Да се учим, да се учим и пак да се учим ;) Да заместя Кадафи с Алиенде, щото е идвал с избори, може да ти пасне повече. Пък ти прочети за зелените комитети безпристрастно, като за държавно устройство, и за благосъстоянието на Либия преди "демокрацията". Факултативно и за Санкара.
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #55 -: Nov 01, 2012, 14:36 »
С Алиенде, доколкото знам всичко е точно. Човека са си го трупясали най-спокойно. След него идва Пиночет и се почва касапница в Перу, пак най-спокойно. Но доколкото съм чувал, този Алиенде все пак е бил добър президент, през повечето време, но е имал нещастието да управлява при голяма криза, та народа в лицето на генералите си, е решил да се отърве от него.

Понеже не съм чувал за зелените комитети, може ли да помоля за връзчица? Предполагам, че има нещо във Википедия за тях, но пък на Википедия не може да се вярва за нищо.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

gangov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #56 -: Nov 01, 2012, 14:42 »

п.п.п. Това, че си родолюбец влиза в пряк конфликт с интернационалистичните идеи на партията ти, следователно или трябва да я напуснеш, или да се откажеш от родолюбието.

Благодаря ти, за насочващите заръки, но партията дали ще я напускам или ще се отказвам от родолюбието си го решавам аз. Явно съм още много зелен и изглежда не съм се интересувал, но са ми известни само социалните идеи на партията за България - как да се прокарва повече социална политика, за народа, а не да се пази интереса само на някой фирми.
Активен

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kokoex

• Напреднали
  • Публикации: 46
  • Distribution: Gentoo
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
« Отговор #57 -: Nov 01, 2012, 14:52 »

Благодаря ти, за насочващите заръки, но партията дали ще я напускам или ще се отказвам от родолюбието си го решавам аз. Явно съм още много зелен и изглежда не съм се интересувал, но са ми известни само социалните идеи на партията за България - как да се прокарва повече социална политика, за народа, а не да се пази интереса само на някой фирми.
Gangov, ивнини ме. Не знам каква е възрастта ти. На мен също ми допадат социалните идеи. НО ако си млад - внимавай само да не те опиянат някои "социалисти" /навремето бяха "комунисти"/ дето са най-вече кариеристи. Заради такива като тях намразих всяко нещо дето в името му има "партия".
Идеите са нещо хубаво, но понякога тези дето ги "реализират" изпортват нещата кофти.
Така че желая ти успех! И дано си от тези дето наистина ще реформират "партията"!
Активен

gangov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #58 -: Nov 01, 2012, 14:59 »

Gangov, ивнини ме. Не знам каква е възрастта ти. На мен също ми допадат социалните идеи. НО ако си млад - внимавай само да не те опиянат някои "социалисти" /навремето бяха "комунисти"/ дето са най-вече кариеристи. Заради такива като тях намразих всяко нещо дето в името му има "партия".
Идеите са нещо хубаво, но понякога тези дето ги "реализират" изпортват нещата кофти.
Така че желая ти успех! И дано си от тези дето наистина ще реформират "партията"!

Прав си, доста хора се самозабравят. Но лично смятам, че ако искаме да променим нещо, трябва да взимаме дейно участие, не просто да коментираме по форуми и пейки.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #59 -: Nov 01, 2012, 15:06 »
Тези сега и онези преди не са едни и същи. Онези познавах добре. Живеех в семейството на партиен секретар, който беше изключен от партията на 9,10,89. Ако не беше въпрос само на една вечер, можех да мина за репресиран, ама те ти.

Старата БКП и новата БСП си приличат само по това, че в тях са хора дето не трябва да са в тях, а извън тях са хора, дето трябва да са в тях. И това е проблема на старицата, откак дядото замина на оня свят да дири прошка.

Като се говори за социална политика у нас, се има предвид циганите. Според мен циганите вече имат прекалено много социални придобивки и не бих им отпуснал още. А явно това не е само мое мнение, след като на последните два избора народа гласува за десният Боко Тиквата. Имаме по-важни проблеми от благосъстоянието на едно от малцинствата.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)