Анкета

Въпрос: Подкрепяте ли забраната за пушене на закрито?

• Не пуша и я подкрепям
    - 40 (19%)
    Пуша, но я подкрепям
    - 13 (6.2%)
    Пуша и не я подкрепям
    - 14 (6.7%)
    Не пуша, но не я подкрепям
    - 7 (3.3%)
    Не ме интересува
    - 2 (1%)

Общ брой гласове: 69

Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19   Надолу

Автор Тема: Колко от нас подкрепят пълната забрана за пушене на закрити ощественни места?  (Прочетена 33908 пъти)

vyrgozunqk

• Гост
Подкрепян Angie_bg

@Mitaka: просто демонстрирах типичният изказ на един непушач и начин на нападане към пушачите.
Относно глок-а, недей да рискуваш, че извадиш ли ми ютия, по закон и имам право и аз да извадя... А никога не знаеш човек какво носи  ;)
А естеството на самата ми работа налага да имам разрешително за оръжие...

Някой хора тук знаят какво работя, та можеш да се замислиш дали е уместно да блъфираш или наистина да го направиш...  ;) :P ::)
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
Ох ся каубойски истории... И блокирания във Фейсбук (които явно значат нещо специално)...

Иначе съм много за това, което предлага angie_bg. [_]3 [_]3 [_]3
Активен

Mitaka

• Гост
Подкрепян Angie_bg

@Mitaka: просто демонстрирах типичният изказ на един непушач и начин на нападане към пушачите.
Относно глок-а, недей да рискуваш, че извадиш ли ми ютия, по закон и имам право и аз да извадя... А никога не знаеш човек какво носи  ;)
А естеството на самата ми работа налага да имам разрешително за оръжие...

Някой хора тук знаят какво работя, та можеш да се замислиш дали е уместно да блъфираш или наистина да го направиш...  ;) :P ::)

Пак се отклоняваме от темата :)
Имал съм подобна работа, свързана с охрана, макар, че ютията ми е от другаде.

Но съм научил едно правило: ако няма да стреляш, не блъфирай....
Не месо не съм пукал, защото не се е налагало, иначе съм сачма и бих го направил. После естествено, ще имам угризения, но.... това е друга тема.

Като минахме на тема стреляне и т.н. съм пуцал няколко пъти по индо-българи /една по-тъмна част от населението/ с ловна пушка със ситни сачми, после от около 2 метра с газов съм гърмял индо-българин /който твърди, че няма ефект да да дойде да пробваме, не знам индото преиграваше ли, че да не яде и бой, или просто наистина все едно го ритна кон/... в смисъл - правил съм подобни изпълнения.
Не са хубави тези ситуации, ама понякога се налагат.... за съжаление.

А най-голямата изцепка на един от старата компания е като изтрещя едно индо в автобуса, защото джобеше една баба.... офейкахме преди да дойдат ченгета, и то по съвет на шофьора и кондуктора.
Активен

vyrgozunqk

• Гост
Радвам се, че има такива хора и не съм сам на тоя свят!

Имаш една бира от мен, ако си в София... Само кажи къде и кога ! [_]3
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Тук преди няколко страници Митака беше извадил сметка от чалготека с разни неща като патешки дробчета на жар. Колко са патешки отделно на ръка, ама това едва ли може да мине за „студена кухня“ та тая забрана ще има точно същия ефект като настоящата. Нали за кръчмите е боя?

Върго не знам какво влагаш в думата nerd. Има няколко значения. За тоя форум са известни няколко неща. Първо тук идват компютърджии. Те масово са пушачи. Познавам непушачи, но са малцинство. Второ тукашните посетители имат връзка с ГНУ/Линукс по един от трите вектора — любопитство, домашна употреба и служебно ползване. За съжаление последните са най-много, което често е предпоставка за липса на сърце, защото рядко хората работят, каквото обичат. По която и по трите причини обаче да са попаднали тук, е ясно, че са с нестандартно мислене поне в някаква степен. Сиреч не можем да правим такова генерално заключение като твоето, точно обратно.

Аз както казах и по-рано, съм страстен пушач. Вкъщи няма помещение, в което да не пуша, макар да избягвам да го правя в спалнята. Правя го по изключение и под натиск на семейното тяло, иначе не бих пушил, където спят децата ми. Като студент пушех навсякъде, като особено предпочитах такситата и не пропусках. Така и така се бърках с пари за тях. Вярно и цигарите бяха по 60 ст.

Обаче разбирам, какво им е на непушачите. Имаше едни шест месеца дето ги бях спрял. Тогава ми се гадеше съвсем буквално от дим и бягах като подгонен.

Това ми припомни, че при последното градско дерби, дето три години се не беше случвало, локомотивците Ви обвиниха, че сте нагли. Правили сте се на железничари и сте си купували билети за сектор „А“. Пращали сте дори бабите си да Ви купуват под партизанска конспирация.

Но хората са различни. Ей го на бай Нетер люпи семки и пуши. Аз такова нещо никога не съм правил. Или ям, или пуша. Опитвал съм. Отвратително е (за мен).

Забравих и още нещо. В темата бяха намесени вегетариянците. Ако искате ще ги обсъждаме, няма проблем. То май сред нас няма такива. Поне всичките дето познавам са пълни откачалки, а тук сте все интелигентни хора, като не броя себе си.

Но само искам да кажа, че не е никак честно да ги нападаме, най-малкото, защото ние сме тези в неизгодна морална позиция. Нашите ръце са омазани в кръв, съвсем буквално. Съвсем доказана истина е, че за да имаме ние храна, някой е бил убит. Поради това не можем да ги нападаме по морален критерии, защото ние сме атакуеми, а те чисти.

Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Пушач съм, но подкрепям забраната, при липса на по-добро предложение. Ако заведенията са като по "белия" свят, можем да разсъждаваме по-нататък:
1. Заведенията се разделят на питейни и за хранене;
2. Питейните заведения имат само студена кухня (студени мезета) и в тях се пуши (може и сепарирано);
3. Хранителните заведения имат топла и студена кухня и е абсолютно забранено пушенето.
Разбирам, че в националния манталитет влиза аператив с 2 кила ракия, 3 кила салата и една кутия цигари, но лично аз не искам да ми димят, докато се храня на съседната маса.

И аз за не знам си кой път ще кажа, че по стария закон, за такива като теб, които не желаят да им се  пуши до като се хранят, имаше отделение за непушачи и нищо не ти пречи да си седнеш там! Това, че някой се навира на евтинджос в заведение което пести от всичко си е частен случай.
Активен

Mitaka

• Гост
В петък съм в София, ама по работа... едва ли ще има време за бира, т.е. аз пак ще съм на бира, но по други направления малко.

А отношението ми към индо-българите се изостри особено миналата година, след случая в Катуница.
Защото съм от там, и двете убити момчета ги познавах....
Сипахме им после, ама файда... ядното е, че като роднините на първото убито момче са се обадили на 112 като са обикаляли да ги заплашват - не е дошъл никой, защото било почивен ден. А когато индо-българина на име киро циганина се обадил, че го нападат - дойдоха в началото около 200 полицаи, после станаха по данни на медиите - 2000. А според мен бяха повече. И въпреки, че опитаха да убият и техни колеги - не ги застреляха /имаха тази възможност/, и продължиха да защитават циганите!!!!
Това ми е болна тема, и не искам да я засягам повече, защото рискувам бан от форума заради нещата, които ми идват на акъла в момента.

Не знам в коя бяла държава две коли с цигани/негри и т.н., пък и каквото и да са, ще прегази 5-ма души, от които двама полицаи, и останалите полицаи ще седят и ще гледат безучастно... с пистолети в кобурите, а имаше и такива с пушки на рамо???
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Ей забравих за Ардата. А Ве човек, верно Вие там у немцията сте културни хора, цивилизовани, не сте като нашего брата простия бугартин, ама не върви с твоя прякор да си срещу пушенето ;)

А за тия заигравки с огнестрелното оръжие, играете си с огъня. Несъразмерният отговор се наказва като предумишлено, та наистина внимавайте. За ваше добро си е. Аз железа нямам и не бих си взел. Дивият запад не ми е по вкуса.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
А Ве това индо-българи ми прилича на афро-американци. Много извратен почин за „толерантност“. Нито са българи, нито са индийци, точно както другите нито са американци, нито пък африканци. Да имат такива корени, но те са безвъзвратно загубени. Не пазят нито език, нито култура, нито обичай, нито религия. Какво ги прави индийци/африканци? Нищо!

Има си книжовни думи и това са цигани и негри. Това не са обидни понятия. Както не е обида българин, французин, швед. Това ти е кръвта. Друг е въпроса, ако сам като един наш бивш министър-председател се срамуваш от потеклото си.

За това също си има дума и Паисий я е употребил много точно — урод. Безродника не може да е нищо друго, освен урод.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Цитат
В темата бяха намесени вегетариянците. Ако искате ще ги обсъждаме, няма проблем. То май сред нас няма такива. Поне всичките дето познавам са пълни откачалки

Абе и за мен са откачени и се зачудвам кои са по-откачените, гейовете или вегетарианците, но нямам нищо против това, че са такива, а това, че ми го навират пред очите!
Ще блокират движение и ще парадират, че били различни! Абре, одете се ибете някъде на скришом както го правят нормалните хора и не ни занимавайте с вашата сексуална ориентация! Ония пък вегетарианци, трябвало и на тях да им направят кухни или да имало и вегетариански менюта! Абе хората ще си предлагат това което им търси масовия клиент, пък те да не го консумират! Издивявам като се сетя пък за тези глупости!
Активен

vyrgozunqk

• Гост
Пффф мани ти, сега във франция ще съдят конкурса "мис Франция", защото била "прекалено бяла" победителката, а голяма част от населението било черно...
Ама няма ли кой да им каже, че чернилниките като са грозни, ние не сме им виновни ! :D
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Цитат
Не знам в коя бяла държава две коли с цигани/негри и т.н., пък и каквото и да са, ще прегази 5-ма души, от които двама полицаи, и останалите полицаи ще седят и ще гледат безучастно... с пистолети в кобурите, а имаше и такива с пушки на рамо???

Ами така като се делим на плащащи не плащащи данъци, на пушачи и не пушачи, шъ нъ ибът сички и ще се спасяваме поединично!
Не може да нямаш никаква толерантност към различните и да очакваш толерантност от другите към теб!
Активен

vyrgozunqk

• Гост
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Пффф мани ти, сега във франция ще съдят конкурса "мис Франция", защото била "прекалено бяла" победителката, а голяма част от населението било черно...
Ама няма ли кой да им каже, че чернилниките като са грозни, ние не сме им виновни ! :D

Това не ти ли прави някаква асоциация с непушачите :D !? Мнозинството били черни, па избрали бяла! Значи, че и същото това мнозинство харесва белите повече от черните, както непушачите се врът в залите за пушачи и после ревът, че се били вмирисвали :D .
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
По принцип BB е повече от прав. Но в случая, за който говори Митака има много особен момент. Полицията не е била там да опази общественият ред, което ѝ е работата, а да опази един изверг от народният гняв. Мисля между двете има разлика.

И естествено изверга си е не само жив и здрав, но на свобода. Май го бутнаха на топло, колкото да се уталожи гнева и да не го линчуват.

Ама това с манипулиране (сиреч лъгане) на обществото не е само у нас. Навсякъде се прави. Хората не само у нас са зомбирани овце, каквито сме и ние в тоя форум, ако сложим ръка на сърце и си го признаем на ум, докато сме сами със себе си. Последното не е евфемизъм за ножка, тогава други мисли се въртят в главата, че и другата  :P
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19   Нагоре
« назад напред »