Анкета

Въпрос: Подкрепяте ли забраната за пушене на закрито?

• Не пуша и я подкрепям
    - 40 (19%)
    Пуша, но я подкрепям
    - 13 (6.2%)
    Пуша и не я подкрепям
    - 14 (6.7%)
    Не пуша, но не я подкрепям
    - 7 (3.3%)
    Не ме интересува
    - 2 (1%)

Общ брой гласове: 69

Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 19   Надолу

Автор Тема: Колко от нас подкрепят пълната забрана за пушене на закрити ощественни места?  (Прочетена 33935 пъти)

vyrgozunqk

• Гост
Самият факт, че ти защитаваш такъв род слаби "твари", означава, че и ти си един от тях и психически не приемаш тяхното изтребление, което идва точно в следствие на слаба психика... А такива хора винаги са пречили на развитието... Което от своя страна доказва мойте думи!

Заради такива, като тебе Др. Менгеле е възнесен в ранг " изруд", а в същият момент 60 % от модерната медицина е следствие на неговата работа ! И всички тези "слаби твари" използват модерната медицина (която пак повтарям, че до голяма степен съществува заради него), за да поддържат жалките си животи!

А точно тези сакати са безумно бреме за всички нас -да уточним, че говоря за родените такива, а не придобитите в следствие на работа!
Бреме са за икономиката, данъкоплатците, хората които се съжаляват над тях и зормел им поддържат живота, консумират безценните земни ресурси, като в същият момент има много хора, които се нуждаят от тях!

Света има нужда от една война, една хубава армия и много ВКР-та, да следят нещата... Тогава цялата тая ментално-физически, слаба пасмина ще си замине първа ! - Казва се " непотребно, пушечно месо " !
« Последна редакция: Dec 19, 2012, 09:16 от vyrgozunqk »
Активен

Mitaka

• Гост
Прекалено си краен, наистина...
Но за доктор Менгеле си прав - наистина е открил доста неща, без които щяхме да мрем като мухи, ако не ги беше открил някой друг, разбира се.
Просто не са признати на него, а на някой друг.
Иначе, преди неговото време всичко се е лекувало с пеницилин.... просто не са знаели друго.

И между другото, той е открил още нещо, което и до ден днешен никой не може да си обясни, но и никой не обсъжда: извадил е теория, че нервната система на човека е изкуствена, не е част от него... и е доказал това като е извадил нервна тъкан от жив човек, след което му я е инжектирал обратно... организма я е отхвърлил като чуждо тяло...

Трансплантациите също са негово дело, макар, да се говори, че са на друг....

Аз изпадам в крайности спрямо циганите, защото те сами са си виновни за това, което са.
Но ти си прекалено краен за болни хора, които нямат абсолютно никаква вина за това, че са се разболяли, или че са се родили такива.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Цитат
Света има нужда от една война, една хубава армия и много ВКР-та, да следят нещата... Тогава цялата тая ментално-физически, слаба пасмина ще си замине първа ! - Казва се " непотребно, пушечно месо " !

Абе не знам - там в Африка и близкия изток се млатят от сума ти време и не са станали свръх-човеци, дори напротив.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

vyrgozunqk

• Гост
Затова разни маймуняци о ират всички златни медали на олимпйиските... :-D
Активен

Mitaka

• Гост
Те на тия маймуняци колкото химия им е минала :)
Активен

gangov

• Напреднали
  • Публикации: 141
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
    • Профил
Активен

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
65 62 61 20 6c 75 69 62 6f 70 69 74 6e 69

Mitaka

• Гост
Винаги може да бъде по лошо:
 http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1683180

По-лошо?
Аз бих го нарекъл по-хубаво :) Ама зависи от гледната точка.
Не произвеждам тютюн, и не ме интересува. Не произвеждам цигари, и не ме интересува...както и не употребявам, и пак не ме интересува :)

Май ще му е по-лесно просто да забрани продажбата на цигари, и да направи притежанието им наказуемо... иначе няма да успее с "убеждение".
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Последна редакция: Dec 19, 2012, 14:49 от Златко »
Активен

Без правила няма игра

Mitaka

• Гост
Мислите, че не може да стане по-лошо?   >:D

ЕС иска да забрани електронните цигари

;D

Ами че то електронната цигара е по-вредна от нормалната... с тази разлика, че вреди само на пушещия.
Активен

gangov

• Напреднали
  • Публикации: 141
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
    • Профил
Винаги може да бъде по лошо:
 http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1683180

По-лошо?
Аз бих го нарекъл по-хубаво :) Ама зависи от гледната точка.
Не произвеждам тютюн, и не ме интересува. Не произвеждам цигари, и не ме интересува...както и не употребявам, и пак не ме интересува :)

Май ще му е по-лесно просто да забрани продажбата на цигари, и да направи притежанието им наказуемо... иначе няма да успее с "убеждение".

Аз съм за забраната, да отбележа само.
Активен

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
65 62 61 20 6c 75 69 62 6f 70 69 74 6e 69

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Просто ви гледам сеира колко жалка твар са непушачите :D !
Чета си разни статии из нета и коментарите отдолу :D . Доста от непушачите си признават, че проблема им е в това, че не, че няма места за непушачи и, че не са лоши местата за непушачи, ами защото приятелите им с които излизат са пушачи и те заради тях се принуждават като малцинство да сядат при пушачите!
Колко е гадно и жалко, да налагаш на ПРИЯТЕЛИТЕ си, които явно са мнозинство да не пушат!
За втори път в тази тема го казвам,  БОГ ДА МЕ ПАЗИ ОТ ТАКИВА ПРИЯТЕЛИ!
Като бяха залите за пушачи и непушачи се видя къде се пълни и къде е празно! До някъде и аз се кефя сега, като гледам как се изпразниха заведенията и от непушачи и как вдигнаха поне при нас кафето там където горят печки за да топлят михаля, но се вдигна не само за пушачите, а и за непушачите :D .
Да не говорим пък за това, че всяка забрана изисква хора и заплати за нейното контролиране! Разходи които могат да отидат да запушват други дупки в издънения бюджет :D .
В къщи, няма начин някой да ми забрани да пуша, пък някой от "приятелите" ми ако гъкне ще го смажа! Привържетик съм на мюсюлманското на насилието отговаряй с двойно насилие, а не на християнското да давам и другата буза :D
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
А аз все още не съм получил отговори на въпросите ми в предишния ми пост... ::) ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
А аз все още не съм получил отговори на въпросите ми в предишния ми пост... ::) ;)

Какъв отговор да получиш!? Доста се е писало из нета за желанието на простака да командва, без да си дава сметка за резултатите от неговото командване :D .

Виж например Америка и сравни с Европа! Там кризата отдавна мина и икономиката им си върви доста по-добре от европейската, но пък там, май няма начин да управляваш, ако преди това не си направил сам собствен бизнес! Всеки който иска да влезе във властта си финансира кампанията сам и с дарения на съмишленици, а в Европа как е?
Партии на държавна софра и членове, които за нищо друго не стават освен за държавната администрация! Наемането на държавни служители е тотално сбъркано и тези които в частна фирма няма кой и за минимална заплата да ги наеме в държавната администрация са важни хора, а когато търсят специалисти имат изисквания които във всяка частна фирма са в пъти по-заплатени и отново компромис като наемат некадърници!
Ама имало сива икономика! Ами как няма да я има когато добрите счетоводители са по-заплатени в частния бизнес, а некадърниците си стоят в данъчното, щото на вън са кръгла нула :D .
Активен

Ipolit

• Напреднали
  • Публикации: 418
    • Профил
Мене пък ме кефи, че забраниха пушенето по кръчмите. Сега пестя поне по 300-400 кинта на месец и си купувам разни нещенца. Седим си с жената вкъщи, пием си кротко, обвити в ароматен тютюнев дим вместо да си даваме паричките на разни бастуни, дето тъй и не се сетиха да се противопоставят на тая простотия навреме, а сега реват, че им умрял бизнеса. Майната им. Да ходят да ровят по кофите.
Майната му и на социално активното-младо поколение. Понеже не можете да опазите горите от опожаряване и изсичане, дай да го отнесат пушачите.
Смешници.
Активен

Face Your FreeBSD at http://ipolit.hit.bg

luda_glawa

• Напреднали
  • Публикации: 652
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил

Какъв отговор да получиш!? Доста се е писало из нета за желанието на простака да командва, без да си дава сметка за резултатите от неговото командване :D .

Виж например Америка и сравни с Европа! Там кризата отдавна мина и икономиката им си върви доста по-добре от европейската, но пък там, май няма начин да управляваш, ако преди това не си направил сам собствен бизнес! Всеки който иска да влезе във властта си финансира кампанията сам и с дарения на съмишленици, а в Европа как е?
Партии на държавна софра и членове, които за нищо друго не стават освен за държавната администрация! Наемането на държавни служители е тотално сбъркано и тези които в частна фирма няма кой и за минимална заплата да ги наеме в държавната администрация са важни хора, а когато търсят специалисти имат изисквания които във всяка частна фирма са в пъти по-заплатени и отново компромис като наемат некадърници!
Ама имало сива икономика! Ами как няма да я има когато добрите счетоводители са по-заплатени в частния бизнес, а некадърниците си стоят в данъчното, щото на вън са кръгла нула :D .

Ей, момче, ще ти кажа само ... простак не съм аз като непушач, искащ да се спазва личното му пространство и защитаващ интереси, не само свои. Простак е този, който не може да разбере, от чист егоизъм, че така е по-добре. Икономика градяща се на кафенетата не ми я хвали (изключваме тези държави, които предлагат качествен туристически продукт и имат какво да покажат като културни забележителности). Отделно факт е, че сега на много места извън столицата тази забрана не се спазва. И, това с насилието си го запазете за себе си. Опа, забравих. Като не пушите известно време и нещо ви избиват нервите. Хайде тогаз, отиди да дръпнеш един фас, но нали ... на определените за целта места. И фаса в кошчето, а не на земята. Нали?

Колкото до neter ...

"Колко от вас имат непоносимост към миризмите" - не сравнявай телесните миризми с тези от цигарите.

"Имате ли коли с двигатели с вътрешно горене" - Отговорил бях - "Не сравнявай цигарите с отработените газове. Когато си седим в гаража ти, а колата е запалена, тогава ми прави такива сравнения. Да, трябва да се намалят вредните газове. Трябва. Като спечеля от тотото ще си купя Honda FCX Clarity + домашна станция за зареждане и т.н. и даже ще направя дома си да е с максимална енергийна ефективност, но ... до тогава ... "

"Призив към всички - обединявайте се, вместо да се разделяте за всяко (било то малко или голямо) нещо! Постигането на нирвана е състояние на духа, до което човек достига сам, но част от пътя е и да приемеш Вселената (част от която са и хората) за приятел. Никое позволение и никоя забрана няма да ви докарат до така мечтаното шастие, защото никое от двете не би било ваше решение. Чуждите решения са субективно безсмислени, поради което и целият спор по настоящата тема е напълно безсмислен." - Спорът не е безмислен, просто нито една от страните не иска да обмисли аргументите на другата страна и да прецени дали не тежат повече от нейните собствени. Факт е, че голяма част от пушачите не пушат у дома си. А излизат на балкона. На тези, които пушат вътре, жилищата приличат и смърдят на кенефи. Освен ако не проветряват добре и не освежават с разни аерозоли.

И последно, вчера стана малка дискусия в канала и човек от туристическият бранш сподели, че тази забрана чуждите туристи хич не ги бърка. Спазват си я и толкоз. Докато българите - не. И нямало разлика в оборотите. И в чужбина като съм бил. Ами ... такива седенки с цигара в ръка не съм виждал. Камо ли в заведение за обществено хранене. Който предлага качествена услуга ще си запази клиентите. Който събира кварталните пияници ... ами ... ще трябва да измисли нещо друго.
Активен

С Уважение:

Luda Glawa ;-)
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 19   Нагоре
« назад напред »