Автор Тема: Емигрантите  (Прочетена 22373 пъти)

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Re: Емигрантите
« Отговор #30 -: Oct 11, 2013, 12:00 »
Тия дето им викате варвари са едни от най-старите народи на света.

Варващината е "ниво на съзнанието", а не генетична линия.
Не съм съгласен, че българите трябва да изчезнат. Просто трябва да отсеем „лошия матриал“.  8)  ;D
Активен

Без правила няма игра

Bogo

• Напреднали
  • Публикации: 636
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: cmd
    • Профил
« Отговор #31 -: Oct 20, 2013, 06:46 »
Сащ трябваше да има по твърд президент от Обама.
За да избомби башар асад и всички да си останат да си живеят там.
Нека се благодарим на путин за всички бежанци у нас.
Активен

live free or die хард :)

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #32 -: Oct 20, 2013, 09:45 »
Сащ трябваше да има по твърд президент от Обама.
За да избомби башар асад и всички да си останат да си живеят там.
Нека се благодарим на путин за всички бежанци у нас.

И ти си зомбиран от медиите!
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #33 -: Oct 22, 2013, 14:53 »
С непедантичността на прост ламер, нищо от горното мнение не е истина.

Ей, много обиди, защо така? Следя този сайт от самото му създаване (макар че почти не пиша във форума) и рядко съм срещал такова поведение.
И в линка от колегата по-горе, може да видиш кой крив, кой прав.

Дони аз говорех за себе си. Прост съм и съм ламер. Ако го бях казал на някой дето не е прост и не е ламер, евентуално можеше да се приеме за обида. Но така като следя темата, по-добре, че съм прост.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

zxz

• Напреднали
  • Публикации: 615
  • Distribution: Linux Mint 18.2
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
« Отговор #34 -: Nov 04, 2013, 18:46 »
http://www.dunavmost.bg/bulgaria/item/493-arabin-naraga-s-nozh-momiche-v-denonoshten-magazin.html
По медиите даже и не съобщиха..
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #35 -: Nov 04, 2013, 19:26 »
http://www.dunavmost.bg/bulgaria/item/493-arabin-naraga-s-nozh-momiche-v-denonoshten-magazin.html
По медиите даже и не съобщиха..

Е, как да не съобщиха, само за това се говори. Ти в кой свят живееш?
Активен

Без правила няма игра

zxz

• Напреднали
  • Публикации: 615
  • Distribution: Linux Mint 18.2
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
« Отговор #36 -: Nov 04, 2013, 20:06 »
Точно когато стана инцидента никои не отрази за това. Чак след 1 ден, ако не и повече по бнт показаха за 1-2сек протеста и казаха, че имало нападение, нищо повече.Чак сега почнаха да раздухват новината. Аз прочетох, че уж го хванали пък сега казаха, че го издирвали .. последно какво е станало ?
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
« Отговор #37 -: Nov 04, 2013, 23:45 »
  Някои хора тука не са имали взаимоотношения с цигани и говорят глупости за интеграция както и аз преди две години. Оказва се  че циганите са най-долната раса на планетата-сатанинска-това не е шега-много, ама супер много внимавайте с тях. И между другото-най-отдолу-  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8 
    "Докато до турското нашествие тяхното присъствие е изключително незабележимо, то трайното им заселване по българските земи става със завладяването на България от Османската империя, когато те масово навлизат заедно с турските завоеватели.[34][35] и откогато са първите сигурни сведения за трайни заселвания на цигани в България. Не е случаен фактът, че по време на Априлското въстание циганите в Копривщица, а не турците, са считани за основна опасност и катуните им са разгромени" .
« Последна редакция: Nov 04, 2013, 23:47 от ЗевсБг »
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #38 -: Nov 05, 2013, 08:29 »
Хм, за пръв път чувам за този "факт". В интерес на истината, в записките на Захари Стоянов помня че пишеше че циганите с готовност предавали бягащите през Стара Планина на турците заради пари (в което обаче не са единствени). Но че са "разгромявани" катуни определено не. Много ми е интересно откъде е източника на това.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #39 -: Nov 05, 2013, 09:27 »
Оказва се  че циганите са най-долната раса на планетата-сатанинска...

Горе-долу е така. Проблемът с циганите е, че егото им е много голямо и не си знаят мястото.

ЦЪК
Активен

Без правила няма игра

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #40 -: Nov 05, 2013, 11:08 »
Из "Неудобните истини за Априлското въстание":
Цитат
Какво става по време на въстанието?

Макар и да било предвидено, че не бива да се напада и избива мирно население, в огъня на въстанието има редица такива случаи. Тук не става дума за единични примери на насилие по време на самозащита, което е напълно естествено.
Ето един случай, свързан с въстанието в Копривщица. Както е известно, в това село никога не са живели турци. Затова пък има цигани, които си изпатили жестоко. Предисторията на тяхната жертва започва в Клисура. На 23 април, Гергьовден, клисурци заловили трима местни цигани, които според тях се опитвали да шпионират въстаниците. Същия ден в селото пристигнал Панайот Волов с една чета. Въстаниците се оплакали на войводата за шпионажа на циганите и ги довели при Волов. Той намерил у тях писмо, написано на арабски. Породил се проблем. Нито Волов, нито който и да е от присъстващите не можел да го разчете. Волов обаче предположил, че с писмото се съобщава на турците в Карлово за въстанието в Клисура и се иска помощ. Въпреки настояванията на клисурци да не се пролива кръв, войводата настоял за смъртно наказание. Циганите били осъдени на смърт и веднага разстреляни извън селото.
Злодеянието не им се разминало. На 26 април башибозуците на Тосун бей от Карлово нападнали Клисура. Селото било запалено от всички страни. За да се спасят, клисурци побягнали към Копривщица. Като пристигнали там, те казали на копривщенци, че селото им било запалено не от башибозуците, а от местните цигани.

Преувеличена до неузнаваемост, случката била приета за чиста истина.

Копривщенци се настроили срещу циганите и за да не ги сполети случилото се в Клисура, решили въпроса „радикално“. През нощта на 27 срещу 28 април ги изкарали от домовете им, навързали ги и решили да ги избият. Екзекуцията се извършила в Чардашкия дол от Кр. П. Радомиров, Тодор Малев, Г. Кунчев, Цончо Н. Клисарът, Петко Гедженът и др. Така всички цигани от Копривщица били убити без да имат вина, и то пред очите на жените и децата им.

Не, че това трябва да се приема за напълно достоверно, а само да се подсетим, че с фактите има игра. Докато не измислим машина на времето, данните, предоставяни от историците, не могат да се считат за напълно достоверни и да се ръководим сляпо от тях. Деленето на собственост не започва от днес - от незапомнени времена се подменят факти в нечий интерес, било то за власт, пари или престиж. А понякога опираме и до простата недостатъчност на данните, имащи същия ефект, като изваждане на думи от контекста - могат да приемат различен от изначалния смисъл.
Докога ще се оставяте на късогледството и ще набеждавате циганите за всичките ви проблеми? Да се оплаквате от циганите при сегашния световен ред е все едно да се оплаквате, че някой ви боде с карфица по крака, докато друг ви налага с бухалка по гърба под предлог, че ви масажира, само защото наведената ви глава вижда този с карфицата. Навремето правехме опити в училище с жаба, която не усещаше карфицата, когато едновременно с това ѝ прилагахме друга, по-силна, болка. Сигурни ли сте, че ще се почувствате по-добре, ако премахнем карфицата (циганите)? Какво правим с бухалката?
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #41 -: Nov 05, 2013, 12:58 »
Така всички цигани от Копривщица били убити без да имат вина, и то пред очите на жените и децата им.

Хм, а "жените и децата" не са ли били цигани, та са оцелели?  ;D

Сигурни ли сте, че ще се почувствате по-добре, ако премахнем карфицата (циганите)? Какво правим с бухалката?

Ако трябва да перифразирам, лесно е да извадиш циганина от циганията, но е трудно да извадиш циганията от циганина.
Точно бухалката няма да ни даде да се реши проблема с циганите (отделянето им в отделна държава), следователно и бухалката е за бой.  ;)
Активен

Без правила няма игра

satir

• Напреднали
  • Публикации: 1073
  • Distribution: FreeBSD-10.1 & LMDE
  • Window Manager: i prefer MATE
    • Профил
« Отговор #42 -: Nov 05, 2013, 15:55 »
това е доста интересен материал:
http://e-vestnik.bg/19078/v-desetkata-tiktakashtata-bomba-na-balgarskiya-fashizam/
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #43 -: Nov 05, 2013, 20:00 »
Простотията е очевидна само когато се случва другаде...явно.

http://www.youtube.com/watch?v=IT_bNKBcalI

Ако единственото ненормално, което виждате е че хамериканските фашисти пият Спрайт, очевидно живеете в България :)
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #44 -: Nov 05, 2013, 20:01 »
Златен, отделянето не работи. Това е закърпване на проблем, но не и решение.

Тоя автор(ка) от Е-вестник заслужава да го онождат триста негъра в задният двор. Да Ева и нихилиста(тката). Тук имам право само аз да говоря против нашето племе, 'щото знам какво приказвам.

Което ме подсеща за пишман разбирача(ката) от моста на Дружбата. Скапаняци. Чули, недочели, неразбрали и ми вади изводи за народопсихология, народностна принадлежност и въздействието на средата. Да си тъп е простено, ама да си плещиш, колкото да не заспиш е за разстрел. Иначе статията не би била лоша, ако русенеца(ката) не се беше правила на умна кокошка, каквато не е, защото кокошките са едни много Ентелегентни същества и много ги уважавам.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear