Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19   Надолу

Автор Тема: За световната политика, Украйна и българското общество  (Прочетена 46663 пъти)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
backinblack, има една доста голяма причина да го правя - и аз имам търпение. В смисъл достатъчно скучно ми е за да троля, но не съм достатъчно изтъпял, за да цикля едни и същи глупости. Ти братче каквото хванеш го докарваш дотам. Забраниха пушенето - ЕС е виновен - ще крия данъци. Направиха поредния гей парад - ЕС в виновен - ще крия данъци. NSA слухтят - ЕС е виновен - ще крия данъци. ЕС са педофили - ще крия данъци. Световна икономическа криза - ЕС са виновни - ще крия данъци.

Аман вече, всичко накрая отива натам. Имам предвид - ОК разбирам че ще укриваш данъци. Законно или не, в крайна сметка това е въпрос на избор и това си е твоя избор. Но не мога да разбера защо постоянно циклиш на това, искаш някакъв вид морална подкрепа за да си потушиш вътрешните противоречия ли, кажи най-накрая да го решим проблема :)

Но сериозно няма да дъвча отново трябвало ли или не трябвало да се плащат данъци.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
единствените които могат да работят без укриване на приходи са 3 категории! Първата са тези които работят на държавно регулиран пазар като енерго дружествата, втората са държавни фирми и учреждения и третата са тези които идват за да произведат нещо което директно си го изнасят на вън. Хайде опонирай ми, като ми дадеш пример за бизнес който не е от тези 3 категории и не укрива приходи!
банковият сектор
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
единствените които могат да работят без укриване на приходи са 3 категории! Първата са тези които работят на държавно регулиран пазар като енерго дружествата, втората са държавни фирми и учреждения и третата са тези които идват за да произведат нещо което директно си го изнасят на вън. Хайде опонирай ми, като ми дадеш пример за бизнес който не е от тези 3 категории и не укрива приходи!
банковият сектор

Аз като дадох пример с енерго дружествата за държавно регулиран и гарантиран пазар, нямам в предвид само тях, а и банките са един съвсем друг тип стопански субекти.

Гейт, продължаваш си в същия дух!
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
http://www.youtube.com/watch?v=FqfbeuZf-n8

Видеото може да е малко хиперболизирано, но като цяло е вярно - Европа бавно и без бой отива в ръцете на варварите.  >:(
Активен

Без правила няма игра

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Ми ще те разочаровам, но досега само на едно от работните ми места се укриваха данъци, това доста преди да се засилим да влизаме в ЕС. Апропо тези същите неща съм ги слушал от тогавашния ми шеф, колко много сме се прецаквали всички като се осигуряваме на реалната си заплата и как той бил мислил за нас. Това до момента в който леко го позакъса със сроковете и започна да глобява със суми колкото за месечното електричество при положение че си забравил да изключиш климатика. В тоя момент си бих шута и доколкото разбрах огромна част също са го направили в рамките на няколко месеца, а фирмата си загуби инерцията и никога не стана пак това, което беше, загуби си големите клиенти и т.н.

Навсякъде другаде където съм работил, не са укривали данъци или поне аз не знам за това, не съм счетоводител за да знам, мога да съдя само по заплатата и осигуровките си. И нито една от тези фирми не се вписват в твоите критерии. ОК може би Глобул се вписва доколкото GSM честотния план е с лицензии, оттам евентуално регулиран пазар.

Сигурно имам късмет че не попадам на backinblack-овци шефове, не знам.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Дай друг пример! Програмистите работят за износ, но от този износ, който всичко отива на вън и не се конкурират на вътрешен пазар! И въпреки това, не всички които във вашия бизнес декларират всеки лев който влиза. На голяма част се плаща по Уестън Юнион или както даваш примера с бившия шеф ;)
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
http://www.youtube.com/watch?v=FqfbeuZf-n8

Видеото може да е малко хиперболизирано, но като цяло е вярно - Европа бавно и без бой отива в ръцете на варварите.  >:(

Волен ще спаси Европа:

http://www.youtube.com/watch?v=XN4ClkCZo8s

Тъпото е че доста време след като гледах този клип, един пич от Сърбия ме светна че е 1:1 с подобен клип на някаква тяхна малоумна партия. Като сравнявахме датите на изборите се оказа че сръбския е с 1-2 години по-стар. Никаква изобретателност :(
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Между другото слушал ли си истинска крайно-дясна християнска религиозна пропаганда made in USA? Right from the Bible belt. Аз след това кратко преживяване, сериозно се чудя дали християнството е с нещо повече от глупостите на онези изфирясали от слънцето тарамбуки. Яко конспирации, всички беди ще ни се случат още утре, Murica-нците са богоизбрания народ, не се оставяйте на слугите на дявола да ви залъгват с reason, либералните гадове и тяхната еволюция, същите простотии с гейовете, истината е на наша страна, ние ще раздадем справедливост на всички, само дарете малко пари. Тва всичкото с една доста злобна интонация и с едни добре подбрани изрази носещи емоционален товар, при атакистите гледам също се пробват със същите номера. Не знам с какво са толкова по-различни от радикалните ислямисти. Плюс което на перверзния ми вкус малко повече му допада воя "Аллах Акбар", отколкото това малоумно "Алеуя", някак по-мелодично е.

С което не искам да кажа, че ислямът или християнството са проблема, проблема са религиозните идиоти. Единственото предимство на християнството е че е олабило доста нещата и доста по-малко хора са такива догматични дебили. При тях са доста повече.
« Последна редакция: Mar 10, 2014, 00:27 от gat3way »
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Цитат
Дай друг пример! Програмистите работят за износ, но от този износ, който всичко отива на вън и не се конкурират на вътрешен пазар! И въпреки това, не всички които във вашия бизнес декларират всеки лев който влиза. На голяма част се плаща по Уестън Юнион или както даваш примера с бившия шеф ;)

Ама не отива всичко навън. Това хубаво ако си решил да го използваш за оправдание с проекта с шивашкия CAD, където може да не плащаш данъци щото не е за навън предполагам. Колко други примери да ти давам - в хипермаркетите, като отидеш да си платиш телевизията там на близу, булсатком, и там не го правят, в бензиностанциите не го правят, в общи линии почти навсякъде където не е дребен бизнес, особено в по-големите градове. Сега знам че ще ми кажеш как не били особено щастливи и материално осигурени в  Билла примерно, но силно много ме съмнява да е много по-различно и в кварталната бакалия.

А, да, мога да се обзаложа че в Лафките на г-н Пеевски също не скатават от осигуровки. Ето една причина по-малко да троля успелия човек.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Абсолютно против съм срещу всичко крайно! Не веднъж съм заявявал, че всеки трябва да има избор след като не приема желанието на мнозинството, но такъв избор, с който да не пречи на останалите, а не да му се налага техния избор. Като спорихме за пушенето, точно това се опитвах да обясня на всички тук, че не изхождам от това, че съм пушач, а при предишния ред, имаше избор за пушачите и за непушачите, а с нови ред се ограничава избора на едните! Днес ти ограничават избора за това, преди това ти ограничиха избора сам да преценяш да се осигуряваш или да не се осигуряваш, утре още много други избори ще ти ограничат и като нямаш избор, трябва да живееш по начин който някой друг ти определя!
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Да ама някак много избирателно го правиш това. Ето примерно днес четох че около 70% одобряват ЕС, около 15% си искат при Путин и още толкова нямат мнение. Което не ти пречи да обясняваш как трябва незабавно да се махнем оттам, защото правата ти са нарушени. По време на тия забрани за пушенето, привържениците на забраната бяха с малко повече от противниците, тогава пак обясняваш как трябвало балансирано да се подходи, защото пушачите имали права. В същото време обаче обясняваш как на гейовете, които определено са малцинство, трябва да им се забрани да правят един ден циркове и колко хубаво би било държавата да им забранявала да се показват по телевизията и тем подобни путинистки тъпизми. Е що трябва да мерим нещата с двоен аршин?
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Бензиностанциите са на регулиран пазар. ДДС и акциз се взема още от Нефтохим-а и от там на долу е отстъпки и малките фалираха или станах франчаиз на големите и закнното е в голямата, а франчаизера си прави квото иска.

Хипер маркетите, във всичката българска стока има укриване на доходи, а при вноса игрите не са в магазина, а в управлението!

Говорим за укриване на приходи не само от осигуровки! Там работниците са ебани, а врътките са над тях.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Ами много ще се радвам да извадиш конкретни данни тогава кой колко укривал данъци, не при осигуровките. Ако може не от агенцията ЕЖК. Аз примерно не вярвам че е възможно да се намери такива, ама знам ли. Също съм склонен да вярвам че става в 100% от случаите когато може, легално разбира се. Е и? Всички го правят един вид като протест срещу евросъюза, така ли? А преди да влезем там сигурно не са го правили или тогава са протестирали срещу нещо друго, примерно магнитните бури на Юпитер?
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Цитат
Ето примерно днес четох че около 70% одобряват ЕС, около 15% си искат при Путин и още толкова нямат мнение.

Това веднага ме подсети за вица дето, аз к... си ли да вярвам или на тъпана!
Те могат да си напишат каквото искат. Могат и в репортаж да ти дадат 10 от които само 1-2-ма харесват Путин, но колко са снимали и колко са показали е съвсем различно.
Аз съм всеки ден във фейса, дето е голяма част от простолюдието и умнолюдието и като чета коментари, не съм останал, чек с такова впечатление, че чак толкоз голяма да е разликата! Дори съм на мнение, че повечето са против САЩ/ЕС относно конфликта в Украйна и все повече лъсват осраните задници и евроскепицизма(както му казват) расте и покрай този конфликт се отпушва доста силно.
Хайде кажи ми сега, в тази ситуация, как да вярвам на медиите!!! Поне да са написали, че 30% са скептиците, да се замисля, а то само 15%!
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Цитат
Ами много ще се радвам да извадиш конкретни данни тогава кой колко укривал данъци
Когато възможностите ги има, всеки укрива колкото му позволяват възможностите и ситуацията. Другото е само подробности!
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19   Нагоре
« назад напред »