Анкета

Въпрос: Подкрепяте ли забраната за пушене на закрито?

• Не пуша и я подкрепям
    - 40 (19%)
    Пуша, но я подкрепям
    - 13 (6.2%)
    Пуша и не я подкрепям
    - 14 (6.7%)
    Не пуша, но не я подкрепям
    - 7 (3.3%)
    Не ме интересува
    - 2 (1%)

Общ брой гласове: 69

Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 19   Надолу

Автор Тема: Колко от нас подкрепят пълната забрана за пушене на закрити ощественни места?  (Прочетена 33953 пъти)

Mitaka

• Гост
Цитат
Не знам в коя бяла държава две коли с цигани/негри и т.н., пък и каквото и да са, ще прегази 5-ма души, от които двама полицаи, и останалите полицаи ще седят и ще гледат безучастно... с пистолети в кобурите, а имаше и такива с пушки на рамо???

Ами така като се делим на плащащи не плащащи данъци, на пушачи и не пушачи, шъ нъ ибът сички и ще се спасяваме поединично!
Не може да нямаш никаква толерантност към различните и да очакваш толерантност от другите към теб!

За да съм по темата: там всички /почти../ пушиха...
Но точно в този случай това няма абсолютно нищо общо!
Тук няма толерантност, а просто за мен полицията не си свърши работата - ама никак.
Защото ако на момента ги бяха арестували, а не да дойдат да ги пазят - нямаше да има палежи, нямаше да има нищо. Аз това го казах ина ония от босфор ТВ, че даже и на живо в новините ме показаха тогава.. а Бареков ми дръпна микрофона, като подхванах темата за аверите му боко и цеко.

В случая, група обезумели цигани помляха 5-ма души. С 2 коли - съвсем умишлено ги прегазиха.
И чичко поуицай си седеше и гледаше безучастно.... хайде, да не му пука за няколко тъпи българи... ама те прегазиха и негови колеги!!!! Не мога да си представя този момент - да имам пистолет, пушка и т.н., да имам пълното право да ги ползвам, и да не го направя, въпреки гледката как 2 мангалски коли мелят група хора!!! Ами ще изпукам колкото пълнители имам, даже след като се уверя, че не дишат - ще им пусна по още 4 контролни в главата. Пък после да ме съдят. Гаранция ще се изкарам превъртял на момента, неадекватен, със замъглно мислене, няма да си спомням нищо.... и така. Хората са казали - живия си е жив, умрелия е умрял.

А колкото до кировските цигани - не са в затвора, а на общежитие. На наши разноски. Единия скоро излиза. Дано дойде на гости да си види остатъка от "палатите".
Активен

nyakoy

• Напреднали
  • Публикации: 164
  • Distribution: Distrohopper
  • Window Manager: Gnome2, KDE4, OpenBox
    • Профил
Огнен, за негрите не си прав. Ние сме малко изкривени от комунизма или като рожби на онова време сме достатъчно невинни в това отношение и не влагаме никакъв лош умисъл в тази дума, но за тях не е все едно. Питал ли си някой негър дали се обижда от тази дума? Имал съм контакти с мнозина, че даже и с някои минавахме за приятели и съм ги питал и не е така както ние си мислим.  Отделно и те се делят на "светли" и "тъмни" обаче не ги винят за расизъм :)
В този ред на мисли с тези "афро-американци" и други подобни словесни гимнастики се оливат та даже в Уикито за Малта бях видял, че еди-си каква част от населението е "афро-американци" и се опулих. Внесоха ги от Америка или?
АЦ/ДЦ, много ги извърташ нещата. Мен ме върна в комунизма, а когато теб те вкараха в конкретна ситуация веднага се врътна като хлъзгава риба.
За пушенето - всеки да си пуши където му е кеф, стига де не ми пречи на мен и на други като мен. Аз не искам като вървя по улицата да ме лъхне смрадта на някой льохман, не искам като вляза някъде да ми залюти на очите, а като изляза да смърдя. Дали ще има деление или не, не ме интересува. Аз съм достатъчно скромен и мога да се лиша от кефа да ходя в някой вървежен ресторант или бар, стига да се наложи тази мярка. Аз няма да загубя, а ако собственика прецени, че му е по-изгодно дасе лиши от мен като клиент - негово право на избор.
Обаче искам да подчертая, че досега непушачите са били тотално онеправдани в това отношение и то против естеството на човешката природа. Ако бях роден пушач е едно, но съм роден непушач и имам право да си остана такъв по мой избор.
П.С. Никога не съм пушил.
Активен

Keep in mind, you did not learn Windows in a day, and it will take some time to learn Linux as well.

Slackware may be a dinosaur, but the main advantage of dinosaurs is it takes at least a meteor strike to take them out.

Isn't it enough to just "not use" something?

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Цитат
Тук няма толерантност, а просто за мен полицията не си свърши работата - ама никак.
Защото ако на момента ги бяха арестували, а не да дойдат да ги пазят - нямаше да има палежи, нямаше да има нищо. Аз това го казах ина ония от босфор ТВ, че даже и на живо в новините ме показаха тогава.. а Бареков ми дръпна микрофона, като подхванах темата за аверите му боко и цеко.

И така ще бъде, защото циганите са задружни, а ние всеки за всичко може да ни вкара в свада! И аз да съм на мястото на полицаите и аз така ще реагирам! Като знам после колко ще пиша и като знам, че онзи с кинтите е гъст със шефовете и накрая аз ще изляза виновния.......!
Ние сме тъпи парчета! Всички са уж интелигентни, но само с претенции! Да, защото за закон се сеща само когато друг го нарушава и протестира срещу другия и в същото време мисли той как да го наруши.
Като казвам тъпи, гледай сега какво става с майчинствата! Искаме увеличение на майчинствата и протестираха, че бойко иска с тези пари да подпомогне детските заведения, а не да увеличава майчинството и те протестират и не приемат, а в същото време протестират, че на циганите им давали големи придобивки и помощи!
Ами живеем в правова държава. Част сме от правова общност в която не могат да се ограничават права и възможности на база верска и етничска принадлежност. Не можеш на българина да дадеш, а на циганина да не дадеш!
Но, теб 240 лефа майчинство няма да те мотивират да създадеш семейство и да родиш куп деца, но тях ги мотивират. такъв им е бита и културата(култура малко пресилено казано). Искаме да ги интегрираме, но в същото време трябва и да уважаваме културата на различните общности! Еми, няма как да стане това! Тяхната култура не може да се интегрира с нашата!
А хората отдавна са го измислили! Нарича се подоходно данъчно облагане. Няма помощи за деца и пр. глупости. Бачкаш, печелиш, дохода ти се дели на член на семейството и плащаш данък върху средния си доход. Нашите го видяха това и тръгнаха да го прилагат, ама пак по български! Само на единия член от семейството и стана мешаница, та чак нищо!
По този начин, с подоходното облагане, ще получават вид подпомагане тези които работят, а не циганите, но колко от вас ще го приемат!? Веднага ще се вдигнат болшинството и ще кажат, да ама аз нямам работа и пр. В същото време парадокси! Свободни работни места на борсите които с сума си време не се заемат и в същото време трайно безработни!
Ей за това сме тъпи парчета, щото всеки си гледа от неговата камбанария и само лицемерничи! Чуди се как да скрие кинти от закона и протестира срещу този който е скрил повече! Няма управия! Това алекоконстантиновия БУЛГАР!
Същото е и със забраната която обсъждаме! И аз съм влизал в заведения които е задимено, но има заведения и заведения! В добрите заведения и кухнята е добра, и обслужването е добро, и вентилацията работи, че даже и при пушачите въздуха е чист, но пък цените били високи и не по джоба на всеки! Ами качеството, навсякъде струва пари! Като нямаш пари, стоиш си в къщи или търпиш пушек в евтинджос заведение. Искал зелени масли с бадемова ядка и били мухлясани! Ами какви искаш да са, като за такова нещо е питал някой като тебе дето се е правил на интересен пред някаква тълпа която не е чувала за такива работи!? Ами отиди и питай в Тримота или Новотела, ама като вземат и те да те питат, да не вземеш да гледаш не маслините, а цените им :D !?
Хич не се чуди Френд на полицаите! При тях е същото овълчване като при нас тука във форума и циганите ще си живуркат и ще нъ ибът, до като пак прескочат прага на търпимостта ни и сатанат пак някакви такива работи като в Катуница, а докато прескочат прага ни, още колко момчета и момичета като онези ще го отнесат, Бог знае!
Активен

Mitaka

• Гост
Зелените маслини бяха в една известна верига заведения, а не в някой квартален бардак, в интерес на истината. Ама както и да е, това е стар случай, и просто там не ходя.
В Тримона и Новотела мога да отида, ама не е по стила ми :) Там е по-скоро за бизнес-срещи, а аз искам по-друг тип заведение. Иначе цените им не са кой знае какви... е, има вина от по 500 лева бутилката, ама ако ще давам 500 лева - ще е за уиски :)

Някак предпочитам Даяна/Джоана... и чат-пат Хепи. Ale House също не е за изпускане, правят уникални дивечови манджички (еленско месце с малки царевички, диво прасенце с горски плодове...) а пушения еленски бут за бирата е просто... мехлем :) Там, между другото също беше добре отделено помещението за непушачи, и беше доста по-уютно вътре, дори доста пушачи сядата там, и като им се припуши - излизаха в другото :)

Иначе за голяма част от казаното този път съм съгласен.
С изключение на едно, ама тоеа е щото съм си расист.... а именно: циганите НЕ трябва да взимат каквито и да е помощи. Те трябва да РАБОТЯТ! Ама за това се иска на кмета да не му пука от разните "ромски" организации.
Например, кмета в Катуница си е стар комунист. Бивш полицай, от по-злите.
Знаещ ли какво сполетя около 95% от циганите, които бяха на помощи?

"Помощи ли? Вие знаете ли колко работа има в общината? Ако трябва на 4 часа да работите - ще работите".

Манго мрънка, че заплатата му била колкото и помощите, с тази разлика, че до сега не се налагало да работи. Да, ама пък имало някаква точка, според която ако ти предложат работа, подходяща за твоята квалификация, и откажеш - ти спират помощите :)
Та в момента.... манго копае градинки, мете улици, чисти сняг /когато има/, боядисва бордюри, полива цветенца в парка....

Може, значи?
Ама то си е до налагане при тях. На зор трябва.

Сега знам какво ще стане на следващите избори:
Ще отиде другия кандидат в маалата, ще даде малко ракия, и ще каже "Вижте тоя как ви кара да работите... при мен няма да работите!". И манго ще гласува за него...добре, че у наше село са малко :)

Та, аз не искам с моите данъци да храня цигани! Не искам с моите осигуровки да плащам за лечението на цигани, които не плащат! Ако манго си е изряден - нека го лекуват! А не мен да ме върнат, щото имам 3 месеца неплатени осигуровки, а манго да го приемат като цар, а той цял живот да не е платил и една стотинка.

А за полицаите точно в онази ситуация - никой нищо нямаше да им каже!
Още повече - когато някой е тръгнал да ги гази.
Аз съм сигурен, че ако в колата не бяха цигани, а българи - щяха да бъдат надупчени!

Не може примерно полицаите да отидат в маалата, и манго да ги нападне с брадви и тухли, и те да не ги изпозастрелят! Не може! Това не мога да го проумея?!?!
У нас всчко е изкривено. Толкова много, че.... чак не ми се мисли.
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Цитат
Там, между другото също беше добре отделено помещението за непушачи, и беше доста по-уютно вътре, дори доста пушачи сядата там, и като им се припуши - излизаха в другото

Ами ето! Има и заведения в които е положено нужното и за двата вида! Е и, трябва ли покрай сухото и зеленото да гори!? Отишъл си в добро заведение и всечко си е по реда, но в по-евтините не е! Ами няма как! Не на празно в предишен пост ти дадох и примера с Асрок и Асус, все дъна, но едните са по-скъпи и по-качествени нищо, са общо казано една фирма.
И в крайна сметка, след 9 страници глупости, ще стигнем до извода, че и кръчмите са като дъната и другите компоненти и всички други стоки, ама ние искаме качество като на скъпия с цена на евтиното и ще го принудим да го направи!
Не! Няма да го принудите да го направи! Просто тази твоя кръчма, ще продължи да съществува, ще затворят други които са най-зле. Част от техните клиенти ще си останат в къщи, а други ще отидат при другите които са по-малко зле, тези които затворят ще освободят сервитьори, бармани и готвачи и твоя приятел готвач няма да дава по-голяма заплата щото персонал има под път и над път, тази кръчма която я хвалиш също няма да вдигне заплати на персонала, че ако и се вдигне клиентелата ще вдигне и цените, но ти само това ще видиш, щото ти си администратор, а не сервитьор. Утре ще смъкнат и твоята заплата и ти тогава ще го усетиш, но пък на този персонал хич няма да му пука за теб и на теб пак ще са ти виновни чорбажиите дето искат много работа за без пари и не плащат данъци!
Ама ти щото си много умен и с претенции и по-далече от твоето си канче виждаш само за да правиш сметката на другите няма не ги виждаш тези работи, че днес като се унищожава този малък бизнес и се съсредоточват нещата в големи фирми с дата центрове и работат за компютържиите става по-малко и започват и такива като теб да стават излишни и защо да ти вдигат заплатата, като вече има и такива които ще работят за същите пари повече и без да мрънкат!?
Хайде пак ми кажи, че така ще направят само българските измекяри и се лежИ на кълката!
Нещата в основата си са много прости Пич! Ще се борим заедно или всеки сам ще се спасява! Теб те интересували майчинските, пенсиите и здравните! Мен пък ме боли гъзъ за тези работи! Щото ако вървят нещата както трябва, тези работи сами ще си се нагласят! На мен проблема ми е в моето си спасение!
Активен

arda_kj

• Напреднали
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
  • Window Manager: Gnome/KDE
    • Профил
Доказано е, че при високо ниво на радиация, пушачите заболяват от лъчева болест много по-бавно!
Доказано е, че пушачати боледуват от гърло много по-малко от непушачите!
Както и от бронхиални болести!
Да не говорим, че няма пушачи разболели се от астма... 
А и имаше нещо относно рак на стомаха или червата, че пушачи като цяло не страдали и даже изписвали като лечение на пациенти да пропушват... Това е много интересно, нали ?  :)

( като бях по-малък, страдах много от гърло... всяка зима ми беше слабото място, oткакто пропуших нямам никакъв проблем, та даже и шалове не ползвам, а днеска се размотавах по улиците с ледена кола...  8) )

Това до колко е вредно е много субективно, защото реално погледнато и антибиотика е химичен коктейл!

А относно столетниците, не говорим просто за много редки случай, а говорим за 3-ма от топ 5 най-възрастни хора на планетата !
Едната жена всеки божи ден пие по чаша уиски и пуши и твърди, че точно това я е запазило, защото е едно от малкото и удоволствия от живота. ;)

Щом си вярваш, че пушейки цигари си помагаш на здравето, моля продължавай да си ги пушеш, само че без да пречиш на останалите.

Ако това, което казваш беше вярно, то се запитай:
1) Защо на децата не се препоръчва (меко казано) да пушат? Даже направо можеш да предложиш да се дават и на децата, за да не страдат от гърло и астма.
2) Защо на мен ми сълзят очите, става ми кофти от тютюневия дим и почвам да кашлям?
3) Защо баща ми и дядо ми (и двамата страстни пушачи, разбирай 2-3 кутии на ден) починаха от рак? Не казвам, че цигарите са основната причина, но да твърдиш, че те едва ли не помагат и против рак е меко казано подвеждащо.

Другото, което ме изумява е сравнението с антибиотика. Ами ти колко често взимаш антибиотик? Освен това се знае, че антибиотика вреди, обаче понякога временно се налага да се взима. Докато цигарите нищо не го налага да се пушат.

Дори да приемем, че цигарите може да са полезни за нещо (в което аз искрено се съмнявам) освен единия кеф, то надявам се че си даваш сметка, че както антибиотика, цигарите помагат за едно пък вредят на друго. Лошото е че това ще го осъзнаеш късно, когато след определена възраст почнеш да плащаш с лихвите за този си порок.

За столетниците имах предвид, че те каквито и да са (пушещи/непушещи) са изключение от статистиката. Средния случай (което е мнозинството от случаи) на хора употребяващи цигари няма да има тяхната съдба (според статистиката). Гигантско изключение е човек да доживее такава възраст и да е отдаден на един или друг порок (да не говорим да пуши). Ако ти разчиташ на това изключение, успех от мен, но аз предпочитам да я карам на сигурно и да ти кажа си ми е много добре. За мен пък е удоволствие всеки ден да се събудя и да осъзная, че все още мога да дишам свеж въздух (и не искам това някой тютюно-наркоман да ми го разваля).

@backinblack - няма как да има отделно помещение за пушачи/непушачи, т.к. когато ние непушачите излизаме с вас, трябва по default да се съобразим с вас, което обезсмисля идеята за отделно помещение. Освен това според мен имаш сбъркани понятия за демокрация и бъркаш демокрацията със слободия. Няма как наркоманите и в частност тютюно-наркоманите да имат право да наркоманстват където си искат. Няма такова право в конституцията. Демокрация = народовластие, според твоята собствена анкета мнозинството от хората одобряват забраната, така че ето ти демокрация в действие, както ти самия искаш (а не слободия, както на теб ти изнася да разбираш демокрацията).

ПС: Там където живея, преди в Германия, а сега в Белгия никой не е фалирал от забраната, даже напротив, кръчмите са си пълни и достъпни за повече хора, съответно им скача оборота. Моите приятели, които са пушачи си излизат навън да пушат и нямат никакъв проблем със забраната (даже я одобряват), даже и аз понякога излизам отвън с тях да им правя компания докато пушат и всички са щастливи, и доволни. Като заключение предлагам на отявлените пушачи поне малко да ни влезнат в положение и съм сигурен, че след няколко месеца, когато свикнат със забраната и преодолеят егото си (или там каквото им пречи да осъзнаят ползата от тази забрана), и те ще оценят това да дишаш свеж въздух и да не се вмирисваш, и опушваш на ла*на. Така че всяко излизане на кръчма или заведение ще им е много по-приятно. It is as simple as that :)
Активен

Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
"За да открием истината, е нужно поне веднъж в живота си да подложим всичко на съмнение" - Р. Декарт

nyakoy

• Напреднали
  • Публикации: 164
  • Distribution: Distrohopper
  • Window Manager: Gnome2, KDE4, OpenBox
    • Профил
АЦ/ДЦ, трябва ли всеки непушач да е "богат", за да може да ходи в "добри" заведения и да се "радва" на високия стандарт и добрата вентилация? Какво правим с тези с невисоки доходи? Да тънат в мизерия и да дишат нещо, което не им се иска? Или да си седят у дОма, защото те душа нЕмат и не искат да пийнат едно кайве с приятели? И за едното кайве ли трябва да се ходи в стозвездни заведения? Нима скромна обстановка==мръсотия? Не може ли да е скромно, чистичко и спретнато? 

Арда Кържали  [_]3
Активен

Keep in mind, you did not learn Windows in a day, and it will take some time to learn Linux as well.

Slackware may be a dinosaur, but the main advantage of dinosaurs is it takes at least a meteor strike to take them out.

Isn't it enough to just "not use" something?

vyrgozunqk

• Гост
На първият ти въпрос, ще отговоря по мутренски, отново с въпрос - Защо на децата се слагат ваксини ?! - Независимо, че са вредни, водят до смърт, алергии, скапват имунни системи и няма никаква реална полза от тях ?!
Защо в българия се рекламира церверикс, като в индия е забранена заради над 5к+ смъртни случай ?!

На втори въпрос ще ти отговоря също - защото си лигльо!

На трети въпрос - имате проблеми с генофонда и не трябва да се плодите, защото разрушавате общият човешки генофонд!

Едно време хората, като са се женели са проучвали много внимателно родителите на булката/младоженеца, ако е имал такъв тип заболявания се е смятал за негоден, сега положението е същото, проблема е че има тая псевдо толерантност към такива генетично слаби и дефектни хора !

И заради великите медици, които препоръчват и непрепоръчват някой неща и разни други малоумни организации света вмомента издържа няколко стотин милиона недъгави парчета и плаща на разни сакати да се разплождат, а после защо има педераси и сбъркани хора...
И не ми ги давай същите тия за пример...
 >:D

А и по твойта логика - секса също е вреден - болести, инфаркти, миризми, телесни сокове ( де да те знам дали си миеш ръцете, преди да се здрависаш с някой )...
Вдигаш шум на съседите и им пречиш...

Говоренето също е вредно, предават се бактерии, смрад от кофти дъх, плюнки - давай да ги забраним и тях, че ми се насълзяват очите от дъха на някоя бабичка...
Ай сиктир !
« Последна редакция: Dec 18, 2012, 08:17 от vyrgozunqk »
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Цитат
Искаме увеличение на майчинствата и протестираха, че бойко иска с тези пари да подпомогне детските заведения, а не да увеличава майчинството и те протестират и не приемат, а в същото време протестират, че на циганите им давали големи придобивки и помощи!

Не че нещо, но това е тотално ирелевантно. За да ти изплащат майчинство, трябва да си се осигурявал на някаква сума в последните няколко месеца преди да излезеш в майчинство, нали така? Какъв е проблема циганка...или там как било коректно, ромка, да работи и да се осигурява?
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Mitaka

• Гост
Цитат
Ама ти щото си много умен и с претенции и по-далече от твоето си канче виждаш само за да правиш сметката на другите няма не ги виждаш тези работи, че днес като се унищожава този малък бизнес и се съсредоточват нещата в големи фирми с дата центрове и работат за компютържиите става по-малко и започват и такива като теб да стават излишни и защо да ти вдигат заплатата, като вече има и такива които ще работят за същите пари повече и без да мрънкат!?

Ааа, не... не аз, а май ти гледаш само в твоето канче. И сам си противоречиш. По-долу ще ти обясня защо.
Никой никакъв малък бизнес не унищожава! Пак ти казвам - проблема с липсата на оборот изобщо не се дължи на цигарите. Ама ти си знаеш твоето :)

Моята работа не я мисли. Ние си имаме собствен дата център, поради естеството на работата ни. Няма как да се доверим на външна фирма, и външни Cloud услуги. За това и се наляха доста пари за нов хардуер и софтуер преди месец някъде. Работата изобщо няма да стане по-малко. Не знам защо така мислиш, но ако някой ти говори подобни глупости - не му вярвай.

Сам си противоречиш, защото:

Цитат
Хайде пак ми кажи, че така ще направят само българските измекяри и се лежИ на кълката!
Нещата в основата си са много прости Пич! Ще се борим заедно или всеки сам ще се спасява!

И после:

Цитат
Ще се борим заедно или всеки сам ще се спасява! Теб те интересували майчинските, пенсиите и здравните! Мен пък ме боли гъзъ за тези работи! Щото ако вървят нещата както трябва, тези работи сами ще си се нагласят! На мен проблема ми е в моето си спасение!

Значи - хем "заедно", хем - "На мен проблема ми е в моето си спасение!"... е, не става.
Или заедно, или никак. Значи, спасението ти е цигарите? Точно така излиза :)

Иначе много, много се кефя на такива новини:

http://btvnews.bg/bulgaria/dreben-targovets-globen-s-5000-leva-za-zabaveni-osigurovki-ot-pod-300-leva.html

Заслужават като в цивилизован Китай - куршум в тила.
Там кради, укривай... като те хванат ще ти е за последно :)
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Но хората са различни. Ей го на бай Нетер люпи семки и пуши. Аз такова нещо никога не съм правил. Или ям, или пуша. Опитвал съм. Отвратително е (за мен).
Е, не ;D И аз или ям, или пуша, не едновременно, освен ако някой покрай мен не пуши, докато ям, макар че не защото ми е гадно, а просто, когато ям (било то и семки), ръцете и устата ми са твърде заети, за да се занимавам с друго - аз съм унищожител на храна, нищо че никак не ми личи, и хапването е едно от малкото неща, които са ми по-приятни от цигарите и не мога едновременно с това да пуша. Ако стомахът ми беше неограничен или не ми изтръпваше устата след известно количество семки, сигурно щях да съм непушач :) По-горе имах предвид, че едновременно с писането пуша или (редувам ги; отне ми повечко време, докато напиша горния пост) люпя семки.

Както по-горе казах, не съм нито за забраната, нито против нея. Аз съм за обединението (да не се чете като обезличаване; установявам, че много хора ги бъркат, както бъркат свобода и слободия) на хората, и против всякакви спорове, водещи до разделение.

Въпрос към всички, гласували, че са за забраната. Имате ли коли с двигатели с вътрешно горене? А ако нямате, работите ли или участвате ли по някакъв начин в процеси, отделящи кълба дим в атмосферата? Ако отговорът на някой от по-горните въпроси е "Да", то не се ли явявате лицемери? Замърсяването на въздуха причинява 3 млн. преждевременни смъртни случая на година. Наистина ли мислите, че пушачите около вас са тези, които ви развалят въздуха, които ви цапат и вмирисват дрехите и които ви засипват с отрова? По-горе gat3way спомена, че докато чакаш на спирката попиваш много повече отрова от всичко останало във въздуха, отколкото от пушача до теб, ама не беше особено отразен. И не, nyakoy, пушачът до теб не вдига замърсяването от 20-25 единици на 30 единици. Вдига го едва с някакви хиляди от единицата на фона не на 20-25 единици, а на хиляди, десетки хиляди единици. Странно е, когато някой непушач ти се оплаче колко си вмирисвал дрехите и се тровел от теб, и след това го видиш да се качва в кола с отровен комин под гъза му и разправя, че в електромобилите няма бъдеще и ДВГ-то е прекрасно нещо. И не е изолиран случай - имам една торба такива хора около мен. Лицемерно е :)

Въпрос към всички, гласували, че са против забраната. Колко от вас имат непоносимост към миризмите от цигани, негри (и други раси), боклук, клошари, вмирисани на храна заведения, пръдни, уригни (и друго телесно съдържимо, да не изброявам) и т.н., заклеймяват източниците им, дори проявяват агресия към тях, и искат тези източници да бъдат пратени на другия край на Вселената, щото не можели да ги търпят? А знаете ли колко много смърдите вие самите, ако по същия начин вземем човек, който не е свикнал и обръща внимание на вашата миризма? Според нагласата и възприятията на оплакващия се, всеки човек може да се окаже разложен пор. Не се ли оказва тогава лицемерна и вашата непоносимост?

Призив към всички - обединявайте се, вместо да се разделяте за всяко (било то малко или голямо) нещо! Постигането на нирвана е състояние на духа, до което човек достига сам, но част от пътя е и да приемеш Вселената (част от която са и хората) за приятел. Никое позволение и никоя забрана няма да ви докарат до така мечтаното шастие, защото никое от двете не би било ваше решение. Чуждите решения са субективно безсмислени, поради което и целият спор по настоящата тема е напълно безсмислен.
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

luda_glawa

• Напреднали
  • Публикации: 652
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
neter, ще извиняваш, но ... ще го кажа по-леко отколкото ми дойде на акъла - хич не си прав. Не сравнявай цигарите с отработените газове. Когато си седим в гаража ти, а колата е запалена, тогава ми прави такива сравнения. Да, трябва да се намалят вредните газове. Трябва. Като спечеля от тотото ще си купя Honda FCX Clarity + домашна станция за зареждане и т.н. и даже ще направя дома си да е с максимална енергийна ефективност, но ... до тогава ...

Та викате да бъда толерантен ... въх. Не, че нещо, но 30-ина години съм бил толерантен. Колко още искате? Аз нямам проблем с предложението на backinblack, но ... върнат ли старото положение, ще стане пак българска му работа. Отделно, като съм например в град Тутракан ... къде точно е класното заведение (не ми се сърдете Тутраканлии). Просто не познавам града. Пак питам, кое е наистина правилното решение, касаещо здравето (колкото и клиширано да звучи) и начина на живот на хората? Кое от двете решения е насочено към това, хората да живеят по-добре?

И последно ... ако успеем да се обединим около правилното решение т.е. в културният спор да го открием и да го отстоим, познайте какво ще се случи? Ще проимаме гражданското общество, което с модерните технологии може да поиска да отнеме правата на псевдо представителите му и да участват всички в избора на посока. Така си мисля аз. Утопично ли звучи?
Активен

С Уважение:

Luda Glawa ;-)

Mitaka

• Гост
Активен

vyrgozunqk

• Гост
Ама Нетер изби ри ата по всички параграфи  :D ;D
Умрях да се хиля...   :D

И е безумно,  много прав..

Глава,   а в тутракан ми е интдресно кой спазва забраната,  щото в Костинброд никой! 
Активен

Toryx

• Напреднали
  • Публикации: 16
    • Профил
Би трябвало собствениците на заведения да имат избор, затова не я подкрепям.

/offtopic
Иначе с радост следя теми в които backinblack и Mitaka спорят... трябва да ви плащаме за забавата ей!
No offense към другите - и вашите мнения са интересни.
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 19   Нагоре
« назад напред »