Зелените маслини бяха в една известна верига заведения, а не в някой квартален бардак, в интерес на истината. Ама както и да е, това е стар случай, и просто там не ходя.
В Тримона и Новотела мога да отида, ама не е по стила ми

Там е по-скоро за бизнес-срещи, а аз искам по-друг тип заведение. Иначе цените им не са кой знае какви... е, има вина от по 500 лева бутилката, ама ако ще давам 500 лева - ще е за уиски

Някак предпочитам Даяна/Джоана... и чат-пат Хепи. Ale House също не е за изпускане, правят уникални дивечови манджички (еленско месце с малки царевички, диво прасенце с горски плодове...) а пушения еленски бут за бирата е просто... мехлем

Там, между другото също беше добре отделено помещението за непушачи, и беше доста по-уютно вътре, дори доста пушачи сядата там, и като им се припуши - излизаха в другото

Иначе за голяма част от казаното този път съм съгласен.
С изключение на едно, ама тоеа е щото съм си расист.... а именно: циганите НЕ трябва да взимат каквито и да е помощи. Те трябва да РАБОТЯТ! Ама за това се иска на кмета да не му пука от разните "ромски" организации.
Например, кмета в Катуница си е стар комунист. Бивш полицай, от по-злите.
Знаещ ли какво сполетя около 95% от циганите, които бяха на помощи?
"Помощи ли? Вие знаете ли колко работа има в общината? Ако трябва на 4 часа да работите - ще работите".
Манго мрънка, че заплатата му била колкото и помощите, с тази разлика, че до сега не се налагало да работи. Да, ама пък имало някаква точка, според която ако ти предложат работа, подходяща за твоята квалификация, и откажеш - ти спират помощите

Та в момента.... манго копае градинки, мете улици, чисти сняг /когато има/, боядисва бордюри, полива цветенца в парка....
Може, значи?
Ама то си е до налагане при тях. На зор трябва.
Сега знам какво ще стане на следващите избори:
Ще отиде другия кандидат в маалата, ще даде малко ракия, и ще каже "Вижте тоя как ви кара да работите... при мен няма да работите!". И манго ще гласува за него...добре, че у наше село са малко

Та, аз не искам с моите данъци да храня цигани! Не искам с моите осигуровки да плащам за лечението на цигани, които не плащат! Ако манго си е изряден - нека го лекуват! А не мен да ме върнат, щото имам 3 месеца неплатени осигуровки, а манго да го приемат като цар, а той цял живот да не е платил и една стотинка.
А за полицаите точно в онази ситуация - никой нищо нямаше да им каже!
Още повече - когато някой е тръгнал да ги гази.
Аз съм сигурен, че ако в колата не бяха цигани, а българи - щяха да бъдат надупчени!
Не може примерно полицаите да отидат в маалата, и манго да ги нападне с брадви и тухли, и те да не ги изпозастрелят! Не може! Това не мога да го проумея?!?!
У нас всчко е изкривено. Толкова много, че.... чак не ми се мисли.